Галерии

Запознайте се с лекторите на "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус 02 март 2018, 17:25
За първа година церемонията Гала Вечеря "Ресторант на годината 2017"ще бъде придружена и от ексклузивен лекторски панел в първата половина на деня. Поканили сме 5 изключителни личности, които пристигат специално в София, за да споделят своя професионален опит и знания. Обещаваме 5 полезни и вълнуващи часа, които ще ни помогнат да навлезем по-дълбоко във висшата кулинария и да опознаем процесите в кухнята.

Всеки е добре дошъл на лекциите: и тези, които тепърва прохождат в бранша, и професионалистите, които се интересуват от работата на своите колеги, и ценителите, които обичат темите свързани с гурме преживявания.

Вижте в галерията ни кои ще са лекторите и на какви теми ще бъдат техните лекции.

Можете да купите куверт от сайта на събитието тук.
Емил Минев е първият авангардист в България с ресторанта "Талисман", който създава още през 2005 година, изпреварвайки времето си. Има 27 години професионална кариера зад гърба си, която включва Executive Chef в една от най-големите хотелски компании в света - Shangri-La Hotels & Resorts в Токио и Малдивите. През 2013 продължава кариерата си в хотела на веригата в The Shard, Лондон. От 2016 г. Шеф Минев е на длъжността Culinary Art Director в Le Cordon Bleu, Лондон и управлява екип от около 70 души.

По време на лекторския панел, шеф Минев ще изнесе лекция на тема Think Global, Cook Local, която ще бъде последвана от тематична демонстрация на място "Златното яйце".

Можете да купите куверт от сайта на събитието тук.
Йордан Стефанов е докторант по микробиология и блогър. В академичната сфера се занимава с изучаване на микробни ензими, изолирането им от бактерии (биотехнологии) и техните приложения. В професионално отношение има значителен опит в микробиологичния и химичен контрол на качеството и безопасността при производство на храни, напитки, хранителни добавки и фуражи. Редом с това той е и собственик на уебсайта "Наука и критично мислене", който популяризира науката.

Лекцията ще бъде на тема "Химия и микробиология в кухнята" и ще запознае слушателите с някои любопитни факти за човешкото възприятие на околната среда или как изборът на форми, цветове и текстури влияе върху вкуса и апетита на хората.

Можете да купите куверт от сайта на събитието тук.
Талантливият сладкар Павел Павлов е родом от Банкя и е възпитаник на HRC Culinary Academy. През 2010 г. заминава за Норвегия, където работи в ресторанта с една звезда Мишлен Renaa, както и в Bølgen og Moi и Tango. Там открива страстта си към сладкарството. Това го подтиква да отиде в Норвежкия институт по гастрономия и не след дълго става първият чужденец допуснат в националния отбор на Норвегия. През 2016 г. отборът печели два златни медала и се нарежда на четвърто място в света в Олимпийските кулинарни игри в Ерфурт, Германия. Към днешна дата Павел Павлов работи над мечтата си да развие собствена сладкарница в Норвегия.

Лекцията на шеф Павлов ще бъде посветена на световните трендове в сладкарството и бъдещето на здравословните десерти.

Можете да купите куверт от сайта на събитието тук.
Професионалният път на Илиян Илиев започва като фотограф-журналист, преди да се премести в Лондон и да започне нова кариера в сферата на комерсиалната фотография. През годините е развил собствен уникален стил на заснемане, в който залага на артистичния си нюх. Той има над 30-годишен опит в кулинарната фотография, работил е със списания, с големи търговски вериги и в сферата на рекламата на местно и на международно ниво. Публикувал е две книги, които са наградени с Best in the World от конкурса Gourmand International. Илиян Илиев работи от студиото си в Кеймбридж, а два пъти в годината води курс по кулинарна фотография в HRC Culinary Academy в София.

Лекцията му ще бъде озаглавена "Усещане за храна", в която ще сподели опита си в кулинарната фотография, новите трендове и различни техники, които обича да използва в работата си.

Можете да купите куверт от сайта на събитието тук.
Чиро Фонтанези е роден в Мантова, Италия през 1984 г. и неговата първа любов е математиката - затова той става инженер. Но един прекрасен ден той открива супертосканските вина. От първата глътка разбира, че неговата страст всъщност е виното и той му се отдава напълно. Завършва Международното училище по италианска кулинария АЛМА и не след дълго защитава диплома трето ниво от Италианската асоциация на сомелиерите (AIS). Философията на Чиро Фонтанези е, че виното е една вселена, в която винаги има нещо ново, което очаква да бъде открито.

В лекцията си той ще сподели тънкостите и новостите около в сферата на професионалния food and wine pairing.

Можете да купите куверт от сайта на събитието тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK