Вината за галавечерята "Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino"
Бакхус14 март 2018, 12:32 За 17 поредна година Бакхус организира единствения по рода си конкурс "Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino" и ще обявим най-добрите ресторанти в страната ни за изминалата година с официална галавечеря за 300 души. Тази година ще ви представим едно много специално 6-степенно меню, с което да обиколим света за една вечер през вкусове и аромати. Вижте в галерията ни ексклузивната селекция от вина за вечерята, предоставена от партньорите ни Трансимпорт.
Изба Tenuta Ca' Bolani лежи в сърцето на Aquileia D.O.C и представлява най-голямата самостоятелна площ от засети лозя в Северна Италия (около 600 хектара). През 1970 г. тя става първата закупена собственост от известното семейство Зонин извън Венето. В района на Aquileia равновесието на микроклимата е съвършен: умерените ветрове от Адриатическо море намаляват топлината на слънцето в разгара на лятото, което дава възможност за отлично узряване на плодовете, а понижаването на температурата през нощта подобрява първичните аромати на гроздето. Това придава на вината неповторим интензивен характер.
Производител: Tenuta Ca' Bolani Произход: Италия Винен район: Фриули Сорт: 100% Совиньон блан Цвят: блед сламено-жълт със зеленикави оттенъци Аромат: свеж и интензивен, с намек на зелени чушки, бъз и салвия Вкус: свеж, атрактивно плодов и устойчив Поднесено със: сезонни зеленчуци, желе от билки, консоме от горски гъби, приготвено от шеф Симеон ПетковDopff & Irion Riesling Cuvee 2015, Alsace, Франция
Chateau de Riquewihr (Шато дьо Риквир) датира от далечната 1549 г. и първоначално е било собственост на принцовете на Вютенберг, управлявали града и региона повече от пет столетия. Рене Допф поема Домейн Допф и Ирион през 1945 г. Той решава да прекрати старите практики на производство на вино, като променя стила на етикетите от готически с по-модерна визия. Той също така разделя лозето в Шато Риквир на четири имота с типичните френски имена: Les Murailles, Les Sorcières, Les Maquisards и Les Amandiers. Допф и Ирион притежава над 27 хектара лоза от хълмовете на Риквир, както и 8 хектара от емблематичния Grand Cru Schoenenbourg.
Производител: Dopff & Irion, Chateau de Riquewihr Винен регион: Елзас, Франция Сортове: 100% Ризлинг Винификация: Ръчно бране на гроздето, ферментация при контролирана температура (с цел запазване на свежестта). Съзряване за 6 месеца в метални съдове преди бутилиране Цвят: Златист с зелени отенъци Аромат: Минерален, свеж, ябълково-прасковен, нотки на горчив бадем и сив пипер Вкус: жив, свеж и балансиран, дълъг плодов с минерална устойчивост Награди: Wine Enthusiast - 87 Points Поднесено с: Печен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанак от шеф Веселин КалевZelanos "Z" Rose, Cabernet Franc 2016, Долината на розите, България
Винарна "Зеланос" се намира в източната част на Долината на розите, обл. Сунгурларе в село Славянци. Винарната има капацитет за производство на вино от 150 000 до 200 000 бутилки. Избата притежава собствени лозя от над 700 декара, разположени в близост до винарната. Тереора на района предразполага за производство на повече бели сортове, като съотношението е 70% бели и 30% червени вина.
Производител: Винарна Зеланос Произход: България Винен район: Село Славянци, Лозе Орешака Сорт: 100% Каберне фран Цвят: нежен, с нюанси на узряла праскова Аромат: фокусиран, с нотки на свежа ягода и червени плодове Вкус: с нюанси на вишна, закачлива пикантност и дълъг финал Поднесено с: Морски дявол, сусам, снежен грах, целина, бадем, шампанско от шеф Любомир ТодоровTikves Bela Voda, Македония
Изба "Тиквеш" се намира в град Кавадарци в средно-южния винен регион на Република Македония. Лозята, които притежава избата са в тиквешкото виногорие, което е най-големият район за производство и добив на грозде в Западните Балкани. Капацитетът на преработка в "Тиквеш" възлиза на 50 млн. кг. грозде годишно, а производственият капацитет е 35 млн. литра вино, като повече от половината се изнася. Компанията досега е спечелила около 2000 награди за качеството на своите марки на местни и чуждестранни панаири.
Производител: Винарна "Тиквеш" Произход: Македония Винен район: Велес - Лозе Бела вода Сорт: Вранец и Плавец Цвят: Тъмно червен Аромат: На какао и тъмни горски плодове Вкус: Плътен, с богата плодова структура, изключителен балан и дълъг финал Награди: реколта 2012, 95 т. Robert M. Parker, "The Wine Advocate" Поднесено с: Ирландски Блек Ангус, моркови, цитруси, сладък соев сос, кафе и тимут пипер приготвено от шеф Емил Минев
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK