Новини

Варна WINEkend се завръща с пето издание това лято

Бакхус 21 юни 2022, 15:41

След двугодишна пауза (по очевидни причини) Варна WINEkend 2022 отново ще се проведе в морската столица в предпоследната събота на юли - 23.07. от 17:00 до 23:00 ч. в Големи римски терми.

Първото издание е през 2016 година, като целта на организаторите е да покажат и популяризират пред нова и различна публика младите технолози и винари, творящи в различните краища на страната.

Днес, поглеждайки назад Владислав и Георги Ванкови (идейните генератори зад проекта), познати на винената публика като лицата зад изба Одесос, са готови да кажат, че WINEkend навлиза в нов етап, а за последните 5 години всички замесени успяват да израснат във всеки аспект - вината стават все по-добри, а голяма част от участниците през 2016 година вече са със собствени изби.

"Българското вино е все по-качествено и все по-близо до световните тенденции, а събитието върви напред както във времето, така и в професионален план, с растящ обществен интерес", споделят от организаторския екип.

Затова петото издание ще се проведе под надслов "Големите малки". Различният формат цели да избяга от стереотипа на тежките събития от бранша, като създаде непринудена обстановка, привличайки алтернативна и нова публика. А отсъствието през изминалите две години дава възможността и времето пред организаторите за по-сериозна подготовка и изненадващи участници.

Следете ни, за да разберете кои са винарните и бутилките, които ще се разливат в юлската морска вечер.

Вход на място: 10 лв + подарък емблематичната WINEkend чаша

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK