Новини

Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря

Бакхус 12 април 2022, 13:12

Силна пролет за кулинарията в България и звездите Michelin: след като преди по-малко от месец в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko дойдоха 5 готвачи от ресторанти с общо 6 звезди, на 13 април в София идва шеф Бьорн Масоп от Нидерландия. Ресторанът Lokaal, където той работи, през 2021 г. стана носител на зелена звезда, давана за забележителна устойчива кухня, а Масоп е в София по покана на HRC Culinary Academy и ще приготви ястия от специално подбрани местни български продукти в рамките на

тематична вечеря в ресторант "Таланти" с куверт от едва 69 лв.

След натрупан опит в някои от най-добрите ресторанти в Нидерландия шеф Бьорн Масоп решава да промени напълно техниките си за готвене, като изключи луксозните продукти и премине към качествени и лесно достъпни такива.

Той насочва вниманието си към изграждане на връзки с местните фермери и производители, като поставя акцент върху здравословните и качествени съставки. Това му позволява да отвори очите си за това как работят хранителните системи и да сподели своите наблюдения и знания с други професионалисти и ентусиасти в сферата.

Затова трудът му е награден със зелена звезда Michelin звезда през 2021 г. за това, че поема инициативата да покаже колко важна е употребата на качествени съставки и създаването на стойностни продукти.

Вече е известно и менюто за тематичната вечеря:
Амюз
Скумрия | Овче сирене, аспержи, копър
Предястие
Картофи | Яйчен жълтък, див чесън, пръжки
Първо
Агнешко | Цвекло, Beurre Blanc, Роза
Основно
Черен дроб | Ревен, магнолия, мед
Десерт
Суфле | Младо сирене, Жасмин
Цената на куверта е 69 лв./човек.

Можете да резервирате вашата маса ТУК или на телефон +359 882 947 42

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK