Номинациите: Ресторант на годината
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
ANDRé е "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020
Ресторант "ANDRé", създаден от известния шеф-готвач Андре Токев, е ресторантът на годината в конкурса на списание "Бакхус" за 2020 г. Наградата за авторска кухня получава "Niko'las 0/360" с главен готвач Цветомир Николов. А отличието за винена листа, което се връчва от партньорите от DiVino, е за ресторант "The Sea Terrace" (Варна).
Конкурсът "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020 се провежда за 19-и път. През тази година, пълна с много предизвикателства за ресторантьорския бизнес, той добави и две нови категории - "Устойчив ресторант" и "Екзотична кухня". По традиция читателите също правят своя избор, като беше включена още една категория за гласуване - "Балканска кухня".
Отличието за "Вкусно място" тази година получава ресторант "33 Гастронавта", а в новите категории изборът на журито е "Бистро Sage" за устойчивост и японският ресторант "Hamachi-ni" за екзотична кухня (вижте пълния лист с номинациите в края на съобщението).
Ресторантите, които участваха в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino", преминаха предварителна селекция от журито на конкурса за 2020 г., започнала още в края на 2019 г. и продължила в началото на 2020 г., и след това бяха оценявани през есента на тази година.
Журито на конкурса по традиция включва професионалисти от винения и ресторантьорския бизнес, кулинарни журналисти и гурме ценители с опит. Всеки ресторант във финалната селекция беше оценен през специално разработена анкета с 20 критерия и някои допълнителни показатели спрямо категориите.
За читателите - ресторант на годината е "Аhora" на Севда Димитрова, а в "Балканска кухня" - гръцкият "Mykonos". Те гласуваха онлайн през сайта на "Бакхус".
Наградите на победителите ще бъдат връчени на церемония на 9 декември. В отговор на предизвикателствата на 2020 година и тя ще бъде различна - специално организирана вечеря, приготвена от самите ресторанти победители. Тя ще бъде излъчена онлайн на живо. Очаквайте подробности за нея на сайта bacchus.bg.
След 27 ноември търсете новия брой на списание "Бакхус", посветен на конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino".
Победители и номинирани по категории:
"Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020
ANDRé - победител
Niko'las 0/360
Ahora
Cosmos
Chefs
Авторска кухня:
Niko'las 0/360 - победител
Soul Kitchen
Cinecitta Osteria Italiana
Cosmos
Koto
ANDRé
Винена листа и напитки, връчвани от DiVino:
The Sea terrace (Варна) - победител
Cosmos
Hamachi-ni
Soul kitchen
Koto
Вкусно място:
33 гастронавта - победител
Manzo
Ракия бар ракета
Паваж (Пловдив)
Osteria Rosmarino (Пловдив)
Устойчив ресторант:
Бистро Sage - победител
Checkpoint Charly
La Capannina
L'etranger
Клуб на архитекта
Egur, Egur
Екзотична кухня:
Hamachi-ni - победител
ANnette
Gurkha
Категории на читателите:
Ресторант на читателите
Ahora - победител, избран след гласуване сред всички номинирани ресторанти
Балканска кухня:
Mykonos - победител, избран след гласуване с още номинирани
Котилото
Кафана Стефанович
Turquoise
Конак
Gustoza
Банкович
За конкурса и "Бакхус"
"Ресторант на годината "Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" е единственият подобен конкурс в България, който от 19 години избира най-добрите ресторанти в различни категории и помага за развитието на този бизнес и гурме културата в страната.
Това е част и от мисията на списание "Бакхус" (издание на "Икономедиа"), което през последните години се разви в платформа. Тя освен печатното издание и сайта включва и серия градски събития като популярните вече StrEAT Fest и Fish fest, както и вечери за ценители и други специални формати. От 2019 г. "Бакхус" развива и конкурса "Бар на годината".
Номинациите: Ресторант на годината
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Ресторант на годината 2022: уважение към бранша и 2 нови категории
Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.
Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат
Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен сандвич
Шеф Андре Токев с изненадващ грил експеримент
Откривателят на нови концепции подготви специално гурме меню, за да изпита уменията на кандидатa за су-шеф, интелигентния грил Tefal OptiGrill Elite
CHEF'S: Да се наслаждаваш на храната
Никога не съм вадил от менюто шкембе чорбата и този така популярен десерт от "българската национална кухня" - крем брюле, казва шеф Виктор Ангелов
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
Спортът и храната: ритуали на споделеност