Новини

ANDRé е "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020

Бакхус 13 ноември 2020, 10:48

Ресторант "ANDRé", създаден от известния шеф-готвач Андре Токев, е ресторантът на годината в конкурса на списание "Бакхус" за 2020 г. Наградата за авторска кухня получава "Niko'las 0/360" с главен готвач Цветомир Николов. А отличието за винена листа, което се връчва от партньорите от DiVino, е за ресторант "The Sea Terrace" (Варна).
Конкурсът "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020 се провежда за 19-и път. През тази година, пълна с много предизвикателства за ресторантьорския бизнес, той добави и две нови категории - "Устойчив ресторант" и "Екзотична кухня". По традиция читателите също правят своя избор, като беше включена още една категория за гласуване - "Балканска кухня".
Отличието за "Вкусно място" тази година получава ресторант "33 Гастронавта", а в новите категории изборът на журито е "Бистро Sage" за устойчивост и японският ресторант "Hamachi-ni" за екзотична кухня (вижте пълния лист с номинациите в края на съобщението).
Ресторантите, които участваха в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino", преминаха предварителна селекция от журито на конкурса за 2020 г., започнала още в края на 2019 г. и продължила в началото на 2020 г., и след това бяха оценявани през есента на тази година.
Журито на конкурса по традиция включва професионалисти от винения и ресторантьорския бизнес, кулинарни журналисти и гурме ценители с опит. Всеки ресторант във финалната селекция беше оценен през специално разработена анкета с 20 критерия и някои допълнителни показатели спрямо категориите.
За читателите - ресторант на годината е "Аhora" на Севда Димитрова, а в "Балканска кухня" - гръцкият "Mykonos". Те гласуваха онлайн през сайта на "Бакхус".
Наградите на победителите ще бъдат връчени на церемония на 9 декември. В отговор на предизвикателствата на 2020 година и тя ще бъде различна - специално организирана вечеря, приготвена от самите ресторанти победители. Тя ще бъде излъчена онлайн на живо. Очаквайте подробности за нея на сайта bacchus.bg.
След 27 ноември търсете новия брой на списание "Бакхус", посветен на конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino".

Победители и номинирани по категории:

"Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020
ANDRé - победител
Niko'las 0/360
Ahora
Cosmos
Chefs

Авторска кухня:
Niko'las 0/360 - победител
Soul Kitchen
Cinecitta Osteria Italiana
Cosmos
Koto
ANDRé

Винена листа и напитки, връчвани от DiVino:
The Sea terrace (Варна) - победител
Cosmos
Hamachi-ni
Soul kitchen
Koto

Вкусно място:
33 гастронавта - победител
Manzo
Ракия бар ракета
Паваж (Пловдив)
Osteria Rosmarino (Пловдив)

Устойчив ресторант:
Бистро Sage - победител
Checkpoint Charly
La Capannina
L'etranger
Клуб на архитекта
Egur, Egur

Екзотична кухня:
Hamachi-ni - победител
ANnette
Gurkha

Категории на читателите:
Ресторант на читателите
Ahora - победител, избран след гласуване сред всички номинирани ресторанти

Балканска кухня:
Mykonos - победител, избран след гласуване с още номинирани
Котилото
Кафана Стефанович
Turquoise
Конак
Gustoza
Банкович

За конкурса и "Бакхус"
"Ресторант на годината "Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" е единственият подобен конкурс в България, който от 19 години избира най-добрите ресторанти в различни категории и помага за развитието на този бизнес и гурме културата в страната.
Това е част и от мисията на списание "Бакхус" (издание на "Икономедиа"), което през последните години се разви в платформа. Тя освен печатното издание и сайта включва и серия градски събития като популярните вече StrEAT Fest и Fish fest, както и вечери за ценители и други специални формати. От 2019 г. "Бакхус" развива и конкурса "Бар на годината".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK