Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Шеф Андре Токев с изненадващ грил експеримент
Шеф Андре Токев, добре познат с отношението си към всеки детайл в кулинарията, бе предизвикан да тества възможностите на един от най-талантливите кухненски помощници от Tefal - последния модел грил от гамата OptiGrill - Elite. Домакинството на експеримента бе в едноименния ресторант ANDRe, където уредът беше посрещнат от опитен екип от експерти. Те го очакваха с авторски грил рецепти, а успешното им изпълнение доказва, че умният грил има място във всяка кухня. Дори професионалната.
Любимият майстор готвач бе подготвил четиристепенно гурме меню, с което да очарова своите гости -
седем кулинари, които не знаеха, че участват в апетитен експеримент.
И докато те заемаха местата си, в кухнята на ресторанта вече кипеше трескава дейност. Предизвикателното меню включваше съвременна интерпретация на т.нар. "циганска баница", поднесена с мус от пъстърва върху билкова тарама, октопод върху български хумус, млечно телешко филе в Росини стил върху мачкан картоф, а за десерт - козунак на скара с карамелизиранa праскова и заквасена сметана. Това разнообразие от вкусове беше специално разработено от шеф Токев, за да изпробва пълните функционалности на умния уред. За да се справи успешно, интелигентният грил трябваше да изпълни всяка порция перфектно, за отрицателно време и със специално внимание към всеки продукт.
Какво всъщност значи "интелигентен грил", би се запитал всеки, който готви у дома с удоволствие. Tefal OptiGrill Elite е насочен към възможностите за топлинна обработка на различни видове месо в цяла гама от степени - bleu, алангле, средно или добре изпечено месо.
Андре Токев и екипът му останаха приятно изненадани и от перфектните грил ивици по месото, постигнати с функцията "Запечатване". А богатото разнообразие на гриловани продукти - на месо, зеленчуци и дори плодове, беше постигнато с 12-те автоматични програми на уреда.
"Основното предимство на новия OptiGrill Elite от Tefal е, че
наистина би помогнал на всеки един любител готвач да се справи
с приготвянето на по-специални блюда,
без да са му необходими определени умения и подготовка", изтъкна шеф Токев.
Уверената усмивката на взискателния домакин в края на обяда показа, че новият му су-шеф Tefal OptiGrill Elite успешно е преминал през професионалното изпитание. Доказаха го и бързо хапнатите порции, доволните гости и приятната изненада в очите им след разкритието, че са били част от апетитния експеримент.
А за любопитните шеф Токев с удоволствие споделя своите рецепти, подходящи за успешни ястия в домашни условия.
Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Дабис Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021
Кои са най-добрите шеф-готвачи в света на 2021 г. и защо - наградите бяха раздадени на гала церемония в Амстердам
ANDRé: "Забавляваме се в кухнята"
В хаотичната реалност около пандемията продължават да избуяват ярки цветове. Един от най-видимите сред тях е ANDRé.
Брой 163: Най-добрите ресторанти
ANDRé е "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020
Да впечатляваш скучно
Tefal привлича внимание с новата си кампания за OptiGrill+
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.