Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
ОТ БРОЯ: Вкусоубежище в Пловдив
| Този материал е част от летния брой на списание "Бакхус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Buenas Deli. |
Повечето от нас най-вероятно свързват Tables с неповторимо брънч преживяване, получило своето начало в столицата - емблематичен бранд, който в момента живее втори живот. Не къде да е, а в любимия Пловдив.
Днес Tables | Brunch & Dinner е сгушен в сърцето на Капана, а новият му собственик е един от създателите на добре познатите "Вилица и нож" - Иван Щипков. Отскоро той и младият мотивиран екип превърнаха заведението в кулинарно убежище за запомнящо се изживяване на любителите на храната и хубавия живот.
Това, което отличава ресторанта, е неговата новаторска концепция за предлагане на различни менюта за брънч и за вечеря. Прегръщайки кулинарните традиции на разнообразни региони, квалифицираните готвачи отвеждат гостите на
гастрономическо приключение от изгрев до залез.
В рецептите има засилено използване на продукти от местни производители - истинско пътешествие на вкусове в съчетание с неоспоримо качество. Брънчът в Tables празнува изкуството на спокойното хранене през деня. Тук ще бъдете посрещнати с познатите класики, но и с авторски интерпретации от 11:00 до 16:30 ч., като няма как да пропуснете спешълти кафето и топ коктейлите.

Когато слънцето залязва, Tables преобразува менюто си в кулинарна симфония за вечеря. От 18:30 до 23:00 ч. ресторантът пленява посетителите с внимателно подбрани ястия от световната кухня. Редовните посетители вече знаят, че заведението си е "позволило" една двучасова кулинарна пауза, т.нар. Tables Siesta, в която кухнята не работи. Това е един немалък риск, които дава възможността да се предлагат 2 изцяло различни менюта без компромиси в качеството.

Обектът се отличава и с новия брандинг и интериорните си решения - шарено, свежо, жизнено, непринудено и приятелско. Tables | Brunch & Dinner е доказателство за кулинарна изобретателност. С ангажимента си да набавят най-добрите съставки и с умелия опит на своите готвачи ресторантът постоянно предлага емблематични ястия, отговарящи на всеки вкус. Независимо дали решите да се впуснете в неангажиращо пътешествие за спокоен брънч или да се отдадете на очарователна вечеря, Tables обещава незабравимо гастрономическо приключение за всички, които прекрачат вратите му или изберат да се настанят на някоя от външните маси на паветата.
Адрес: ул. "Христо Дюкмеджиев" 1, 4000 Капана, Пловдив
Телефон: 0896 849 844
Facebook: Tables
Instagram: @tables.kapana
Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
От редактора: Бъдещето е за мечтателите... които запретнат ръкави
С гледка към утрешния ден - на храната, на напитките и на гурме общността като цяло
ОТ БРОЯ: Международният пир в Пловдив
Поглед към заведенията с чуждестранна кухня под тепетата
ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили
Айляците заобичаха да си правят густо на по поничка или на брънч
От броя: 6 места в #pLOVEdiv
Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това
✪ Вила Мелник събира семейството на Широка мелнишка лоза в купажа Melnik Family Tree
✪ Кафе за споделяне: зимното меню на Martines в сърцето на София
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe