Седмица на ресторантите: ЧЕРНО МОРЕ
Ресторант Umami, София
бул. "Джеймс Баучер" 100, градината на хотел "Маринела", СофияЗа резервации: 0884 80 40 40
Работно време: 11:00 - 24:00 ч. (всеки ден)
http://umami.bg/
ОБЯД И ВЕЧЕРЯ
Куверт: 50 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Узо Пломари; по 125 мл от вид вино Soli бяло вино 2016 и Soli розе 2016, предоставени от винарска изба Едоардо Миролио; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
СалатаСалата от белени домати, авокадо и японски дресинг
ПредястиеЧерноморски миди Umami Style
ОсновноЮзу Сузуки - лаврак, приготвен на робата с юзу-кошу сос
ДесертШоко огура ан - шоколадова торта със сладък червен боб
Седмица на ресторантите: ЧЕРНО МОРЕ
Ресторант Таланти, София
Ресторант Морска градина Swiss-Belhotel Dimyat, Варна
Ресторант Salini, Бургас
Ресторант Ernie Hemingway, Варна
Ресторант El Simpatico, Балчик
Ново място | Osteria Luce
110 хил. евро за килограм аромат
Средствата, събрани от продажбата на най-ценните трюфели, традиционно се даряват за благотворителни каузи, затвърждавайки благородната мисия на събитието.
Какво се случи в Сан Себастиан - градът, който формира вкусовете на света
Най-важното от тазгодишното издание на Gastronomika: тенденциите за следващите години са традиция, техника и устойчива кухня
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025