Отиде си създателят на тирамисуто
Няколко думи за любимия десерт, дело на ресторантьора Адо Кампеол
Тирамису (рецепта)
*
6 яйца* 150 г захар
* 500 г маскарпоне
* кафе
* бишкоти Савоярди
Разделят се жълтъците от белтъците в две купи и с миксер се разбиват до пухкава смес с добавени 75 г захар във всяка. Към жълтъците се прибавя маскарпоне и се разбиват заедно, но този път не с миксер, а на ръка. Накрая се добавят и разбитите белтъци. Бишкотите се напояват в студено кафе. В купички се нареждат ред бишкоти, крем и се поръсват с какао. Сервира се след 24 часа.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.
Отиде си създателят на тирамисуто
Няколко думи за любимия десерт, дело на ресторантьора Адо Кампеол
Морски дявол ала гиота (рецепта)
Скариди с бренди (рецепта)
Соте от морски трюфели, червени миди фасолари и черни миди (рецепта)
При Масимо и мамма Карла
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.