От броя: Конят, слънцето, скаридите
От Созопол до Кокзейде и обратно
Скариди с бренди (рецепта)
* 8 скариди
* зехтин
* сол
* бренди
* магданоз
(За две порции)
Загрява се тиганът със зехтин, слагат се скаридите с щипка сол за 2 мин. от всяка страна. Поставя се брендито и се фламбира - когато пламъкът изгасне, скаридите са готови. Гарнират се с магданоз.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.
От броя: Конят, слънцето, скаридите
От Созопол до Кокзейде и обратно
Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия
Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin
Тирамису (рецепта)
Морски дявол ала гиота (рецепта)
Соте от морски трюфели, червени миди фасолари и черни миди (рецепта)
При Масимо и мамма Карла
Ново място | FlavouRITs
Не/очаквания хибрид между кафето и коктейлите
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe