![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4355864.jpg)
Скариди с бренди (рецепта)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_3128480.jpg)
* 8 скариди
* зехтин
* сол
* бренди
* магданоз
(За две порции)
Загрява се тиганът със зехтин, слагат се скаридите с щипка сол за 2 мин. от всяка страна. Поставя се брендито и се фламбира - когато пламъкът изгасне, скаридите са готови. Гарнират се с магданоз.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4355864.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4225174.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_3128488.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_3128482.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_3128476.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_3128492.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4655699.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4654126.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4649191.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646110.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646313.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646503.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4616750.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4613283.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4612341.jpg)