От броя: Конят, слънцето, скаридите
От Созопол до Кокзейде и обратно
Скариди с бренди (рецепта)
* 8 скариди
* зехтин
* сол
* бренди
* магданоз
(За две порции)
Загрява се тиганът със зехтин, слагат се скаридите с щипка сол за 2 мин. от всяка страна. Поставя се брендито и се фламбира - когато пламъкът изгасне, скаридите са готови. Гарнират се с магданоз.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.
От броя: Конят, слънцето, скаридите
От Созопол до Кокзейде и обратно
Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия
Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin
Тирамису (рецепта)
Морски дявол ала гиота (рецепта)
Соте от морски трюфели, червени миди фасолари и черни миди (рецепта)
При Масимо и мамма Карла
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.