Тирамису (рецепта)
Соте от морски трюфели, червени миди фасолари и черни миди (рецепта)
* 400 г морски трюфели, фасолари или черни миди
* 1 скилидка чесън
* зехтин
* магданоз
* лют пипер
* 1 чаша бяло вино
* 4 филии хляб
(За две порции)
Мидите се слагат в тиган с вода и морска сол, престояват поне 3 часа и това се повтаря поне два пъти. Разделят се по вид, защото се отварят по различно време. Ако се приготвят трите вида миди, са нужни три тигана с капак, докато черупките им не се отворят. Тогава се добавят зехтин, магданоз, чесън и малко лют пипер по вкус. Бялото вино се прибавя при отворен капак, докато се изпари. Сервират се с препечени филийки за соса.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.

Тирамису (рецепта)
Морски дявол ала гиота (рецепта)
Скариди с бренди (рецепта)
При Масимо и мамма Карла
"Манджа с грозде": Коледа на масата: сарми, сладки, хляб и историите зад тях + 20 препоръчани вина
✪ Зимата по рецепта на ADOR
✪ Renault 4: На колелата на добрия вкус
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Световната седмица на ракъ започва