Тирамису (рецепта)
Соте от морски трюфели, червени миди фасолари и черни миди (рецепта)
* 400 г морски трюфели, фасолари или черни миди
* 1 скилидка чесън
* зехтин
* магданоз
* лют пипер
* 1 чаша бяло вино
* 4 филии хляб
(За две порции)
Мидите се слагат в тиган с вода и морска сол, престояват поне 3 часа и това се повтаря поне два пъти. Разделят се по вид, защото се отварят по различно време. Ако се приготвят трите вида миди, са нужни три тигана с капак, докато черупките им не се отворят. Тогава се добавят зехтин, магданоз, чесън и малко лют пипер по вкус. Бялото вино се прибавя при отворен капак, докато се изпари. Сервират се с препечени филийки за соса.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.

Тирамису (рецепта)
Морски дявол ала гиота (рецепта)
Скариди с бренди (рецепта)
При Масимо и мамма Карла
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
Дим, море и балончета: фестивалът, който обединява вкусовете
Уикенд за гладни и жадни
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате