Хора

При Масимо и мамма Карла

Детелина Христова 12 февруари 2018, 17:38

Вижте рецептите на Масимо за соте от морски трюфели, за скариди с бренди, за морски дявол ала гиота и за тирамису.

Масимо Бондини-младши пристига в България през 2010 г. Тогава се занимава с пясъчни камъни, чиято обработка се случва тук, а продажбата им – в Италия. Преди три години пристига семейството му и първоначалното им намерение е да направят типичен италиански бар – в който да се играят карти, да прекарват време заедно и да се чувстват у дома. Работата обаче потръгва толкова добре, че шегата по започването му се превръща в съвсем сериозно занимание и две години и половина по-късно "Da Massimo" работи с постоянни клиенти и резервации доста напред във времето. Масимо е роден край Перуджа и до момента продължава да внася директно от Италия месо, сирена, колбаси, зехтин и вина, които предлага в ресторанта си. Морските храни са от Гърция.

Каква е мечтата ти за "Da Massimo", това ли е мащабът, до който искаш да го развиеш?

В момента предлагаме 40 места и сме пълни на обед и вечер, от понеделник до неделя. Някои от постоянните ни клиенти започват да се сърдят, че не можем да ги настаним. Затова от доста време опитвам да намеря място за втори ресторант, където да предлагаме същата храна, но държа да има паркинг.

Разкажи ми малко за майка ти, моля те! Как е да работиш с майка си?

Много трудно. Тя е шефът (смее се). Всеки ден мисли нови рецепти. Щастлив съм, че майка ми и брат ми са тук, но когато се работи в семейството, има голяма любов и голямо каране. Това ни прави и здрав екип обаче. Майка ми няма кулинарна диплома. Готви, както се готви при нас, в Италия – всеки ден, за обед и за вечеря.

Как си почивате?

Не почиваме много, ако трябва да съм искрен. Щастието от ресторанта е голямо, но работата е много. Тази година мислехме с брат ми да почиваме повече, но не насмогнахме и по-скоро сме тук всеки ден, всички.

Някаква интересна история, куриоз, свързани със заведението?

Мястото е интересно. Някои от клиентите ни се шегуват, че са в "бараката" при Масимо – някои от колите им са по-скъпи от целия ресторант.

Любимо българско ястие?

Много неща обичам – лютеница, шкембе чорба и сач със зеленчуци. Бялото, саламурено сирене не е сред любимите ми. И вече свикнах да пия айрян и таратор през лятото.

На какво залагате?

На прясната храна и непретенциозната атмосфера – да дойдеш, да си спокоен и да се смееш. Да ти е приятна компанията на екипа ни в кухнята – тя е "отворена", това създава атмосфера. Ние нямаме ястия, които са готови, и всичко се готви на момента. Клиентите ни знаят, че може да се наложи да изчакат, заради това.

Какво обичаш в София?

Голям град, в който е възможно да живееш спокойно, не както при нас в Италия. Много е зелен. Е, Италия си е Италия, това е ясно

Ставате ли близки с клиентите си?
Да, не го очаквах. Имаме много клиенти, с които вече сме близки.

Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK