Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
На обяд при Рафа Надал в Майорка
На последното Открито първенство на Австралия испанският тенисист Рафаел Надал спечели "най-неочакваната" си победа, по собствените му думи. Преди да замине за страната на кенгуруто, където се превърна в единствения тенисист с 21 титли от "Големия шлем", той се занимаваше активно и с още едно начинание, само че извън спорта: испанецът откри Restaurante Roland Garros в своята тенис академия в родния си град на остров Майорка, Манакор.


Гастрономическото пространство с капацитет от 60 души пренася гостите в парижкия турнир от "Големия шлем". Менюто се изготвя от екипа от готвачи и специалисти по хранене на тенис академията.
Цените на ястията са около 20 евро
и се предлага закуска, обяд и вечеря, както и неделен брънч.
Сред аперитивите откриваме телешко карпачо с пармезан и рукола или калмари по андалуски. Сред салатите най-силно застъпени са тази от киноа, броколи, цвекло, моркови, копър и паста от сини сливи и ябълков оцет. Представени са и все по-популярните хавайски купи поке. Сред по-любопитните десерти попадаме на мус от сладък картоф с какао и фурми.


Атмосферата, декорацията и мебелите са вдъхновени от ресторантите на самия парижки турнир, като идеята е посетителите да се почувстват така, сякаш действително са се озовали насред едно от най-големите тенис събития. Логично сред представените визуално големи звезди на турнира водеща е фигурата именно на Рафа Надал, печелил "Ролан Гарос" 13 пъти, но също и на седемкратната шампионка Крис Евърт, както и Щефи Граф и Бьорн Борг, печелили турнира по шест пъти.
Това не е първото подобно начинание на испанеца:
от 2016 г. в академията на Надал работи и Sport Cafe. Restaurante Roland Garros обаче вдига нивото и превръща Манакор в кулинарна спирка на така или иначе познатия сред пътуващите остров Майорка.


Успехът на Рафа на кулинарната сцена започва още от 2014 г. с Grupo Tatel, където сред неговите съдружници са също баскетболната звезда Пау Гасол и футболистът Кристиано Роналдо. Ресторантите Tatel фокусират върху "традиционни испански рецепти, съчетани с нотки на изтънченост и иновация". След Мадрид, остров Ибиса и Бевърли Хилс предстои откриване на ресторант и в Бахрейн.

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Пако Ронсеро: един шеф-готвач между Michelin и Iron Man
Говори създателят на Sublimotion, смятан за "най-скъпия ресторант в света", който сега е на гастрол в Дубай
Дабис Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021
Кои са най-добрите шеф-готвачи в света на 2021 г. и защо - наградите бяха раздадени на гала церемония в Амстердам
Четвърто поколение готвачи: Мадрид Фюжън
Уелва - кулинарната столица на Испания
Млади, здрави, умни
Защо в Испания вечерят толкова късно?
Enigma на братята Адриа
Food корт
Рафаел Надал ще рекламира испански хранителни продукти в държавна реклама
✪ Вила Мелник събира семейството на Широка мелнишка лоза в купажа Melnik Family Tree
✪ Кафе за споделяне: зимното меню на Martines в сърцето на София
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe