Реклама

Willkommen in Vienna

Vienna Cafe and Restaurant 08 юли 2021, 16:01

Във времена, когато пътуванията са ограничени, какво по-хубаво от възможност да посетите прекрасната Виена - в един ден, без билет... и при това в центъра на София?
"Гранд Хотел Милениум София" избра именно този момент да представи новото кулинарно бижу в колекцията си - Vienna Café & Restaurant, за да докаже на съвременния пътешественик, че феноменалните преживявания и приключения са по-близки и по-достъпни, отколкото очаква.
Ресторантът вече посреща първите си гости с интериор, вдъхновен от духа на ар нуво и

романтиката на стара виенска гара,

като ги отвежда на запомнящо се пътешествие из чудните забележителности на Централна Европа. Пленителната обстановка завладява от пръв поглед с цвят от зелена папрат, меки тонове и кехлибарени акценти, а естествената светлина от стъклените оберлихти и двете просторни тераси в салона сякаш танцува в романтичен виенски валс.

Истинско гастрономическо приключение са подготвили шеф Димитър Донски и талантливият му екип, представяйки разнообразие от класически ястия и традиционни специалитети от Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и региона. Любими класики като автентичен виенски шницел, унгарски гулаш, швейцарски раклет и ароматно фондю, подходящо за споделяне, както и по-малко познати, но феноменални специалитети, като шпецле, леберкез и тафелшпиц са само част от внимателно подбраното меню.

За да предложи максимално автентични вкусове, екипът на Vienna Café & Restaurant е обърнал особено внимание на селекцията от вурстове, които се доставят специално за ресторанта директно от производители в Германия и Унгария. Акцент в този подбор са оригиналният вурст от Мангалица, приготвен от едноименната унгарска порода прасета, и автентичен тюрингер ростбратвурст, който има статут на защитено географско указание.

Кулинарната симфония е грижливо допълнена от охладената компания на 65 бутилирани и 6 наливни бири от Германия, Чехия и Белгия, част от които могат да бъдат намерени само във Vienna Café & Restaurant. Сред тях има автентична фест бира, опушена бира и безглутенова бира. Представители от българска страна са две микропивоварни, произвеждащи пиво по класическите традиции на немското пивоварство.
Едва ли някой ще повярва, че сте посетили Виена, ако не сте опитали десертите. Затова във Vienna Café & Restaurant приготвят на място някои от най-предпочитаните сладки изкушения, като се придържат към автентичните рецепти, за да постигат точното изговаряне на възклицанието

"Mmm, Lecker!" още с първата хапка.

На особена почит и с абсолютен респект се отнася всеки гост пред вида на вечната класика, торта "Захер". За емблематичния австрийски десерт се твърди, че може да подобри настроението на всеки за секунди. Изобилието от шоколад и нежният кайсиев пълнеж правят тази торта незабравима. Сладкарският екип на Vienna Café & Restaurant е посветил цяла витрина с емблематични десерти като кайзершмарн, виенски ябълков щрудел, баварски крем и много други.

Vienna Café & Restaurant - новото място за среща, хапване и удоволствие ви казва "Willkommen!" и ви приканва да упражнявате немския си език по най-приятния начин, изговаряйки имената на автентични ястия от Австрия и Германия и поглезвайки лакомника в себе си във вкусната прегръдка на Алпите. Централна Европа вече е в сърцето на София, специално за вас.

За резервации: [email protected] / 0883 25 36 33
Facebook: @viennarestaurantsofia
Instagram: viennarestaurantsofia
Webpage: www.ghms.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK