Платена публикация

Нов герой на хоризонта: 3 рецепти с Jägermeister Manifest

Бакхус 26 август 2022, 14:56

Моментите, в които се осмеляваме. Правилата, които пренаписваме. Непокорният дух, който държим в себе си. Истината, зад която заставаме. Вкусът, на който истински се наслаждаваме.

Още от 1878 г. тази философия е точно отражение на това, което е Jägermeister, и живее в неговия вкус, стил и дух. Смисълът е в това, че да си безстрашен и непоколебим в покоряването на нова територия винаги се възнаграждава.
Oт своя страна е най-силният стимул да опиташ да създадеш нещо наистина ново.

Това е и водещата сила за мастър дестилърите на Jägermeister, които използват богатия си опит, за да създадат съчетания от вкусове, чиито аромат и отличителен характер отново поставят марката в своя собствена категория. Нарича се Jägermeister MANIFEST.

Той се отличава с 5 отделни мацерации (настойване на билки и плодове в дестилат, за да се извлекат специални аромати и масла от тях) и с нотки на сладък анасон и сушени плодове, като веднага след това вкусът преминава през букет от билки и завършва с изразен вкус на дъбова бъчва и леко опушен аромат. Всичко това го прави идеалният спътник в коктейлните ти приключения.

Затова и днес ти предлагаме 3 рецепти с Jägermeister MANIFEST, с които да освежиш последните летни дни и да оцветиш всекидневието.

Manifest brew

С какво:
30 мл Manifest
30 мл студено кафе
15 мл италиански битер с ванилия
20 мл червен сладък вермут

Как:
Вземете ниска чаша (тип Олд фешън / дабъл рокс) и добавете съставките по-горе. Разбъркайте добре и накрая гарнирайте с кора от грейпфрут и босилек. As simple as that.

Manifest fizz

С какво:
50 мл Manifest
30 мл пресен сок грейпфрут
100 мл Schweppes тоник

За украса: дехидратиран лайм, розмарин, зърна бахар

Как: за целта взимате висока чаша (хайбол) и започвате с акохола и сока от грейпфрута. Наливате тоника и мнооого внимателно завъртате лъжицата веднъж - за да не се разгазира напитката. Добавяте гарнитурата накрая.

Manifest sour

С какво:
50 мл Manifest
30 мл пресен сок от лайм
15 мл сироп от маракуя
20 мл фина пяна / яйчен белтък / аквафаба
2 даша тонка битерс

За украса: листенца дехидратирана роза

Как: ще ви трябва шейкър и чаша купе. В шейкъра слагате съставките, но без лед, и разклащате 15-ина секунди. След това добавяте лед и разклащате отново, 10-ина секунди. Двата шейка - един "сух", един с лед, са важни заради текстурата на белтъка. След това прецеждате в чашата и украсявате с дехидратираната роза.

Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на Jägermeister Manifest ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK