Новини

Бакхус Fish Fest и устойчив улов на 5 и 6 октомври

Бакхус 19 август 2024, 12:58

Имало едно време приятно прохладен месец октомври и съвсем в неговото начало, сред дърветата на любима Борисова градина, маймуни и морски обитатели посрещнали сезона на Черноморската риба заедно. Всичко било толкова хубаво, че никой не искал да приключва. Тогава те единодушно решили догодина да се срещнат на същото място по същото време, за да посрещат морския празник и да си говорят за смисъла от устойчивия улов и опазването на водните ни басейни.

И така, с широка усмивка и неостанало търпение, ние от Бакхус ви каним на Fish Fest 2024 на 5 и 6 октомври в Маймунарника, Борисова градина от 11 до 22 ч., за да напълним мрежата си с незабравими моменти!

Тази година насочваме морския ни фар към темата за устойчивия улов и какво трябва да знаем около него, как да опазваме водите ни чисти и благоприятни за своите обитатели и кой месец с коя риба е добре да консумираме.

Тази година на Бакхус Fish Fest 2024 ще имате възможността да се запознаете отблизо с някои непознати Черноморски съкровища.

Изложбата "Риба, мида, стрида" на талантливия фотограф Лора Рахнева, пристига директно от бреговете на Каварна, за да ни разкрие невидимите обитатели на нашето море.
По време на фестивала ще можете да се сдобиете с фотопостер, като приходите от продажбите ще отидат директно във фонда на Черноморски Улов - инициатива, която работи за опазване на водите на Черно море и устойчивото му използване.

За всички Бакхус любители на морските деликатеси сме подготвили 10 ресторанта. Някои от тях ще представят изцяло черноморски ястия, а други ще ни отведат на далечен круиз до екзотични дестинации. Ще си кажем наздраве с подходящо питие в ръка.

В Маймунарника ще откриете:

⚓ Изобилие от прясна риба и морски гъдели

⚓ Ресторанти с авторки менюта

⚓ Алкохолни и безалкохолни напитки

⚓ Български крафт бири и натурални вина

⚓ Солени и сладки хапки

⚓ Селекция висококачествени гурме продукти, които да отнесете у дома

❗ ВАЖНО:

💳 Събитието е изцяло безкешово: платете с карта или дигитален портфейл.

🐶Домашни любимци са добре дошли и влизат безплатно.

🧒 Децата до 7 г. - също.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK