Новини

Черно море в кадър на Fish Fest 2024

Бакхус 10 септември 2024, 13:01

Всички знаем, че морето е вълшебно - но какво, ако ви кажем, че то е и пълно с непознати герои? Тази година на Fish Fest 2024, ще имате възможността да се запознаете отблизо с някои от тях.

Изложбата "Риба, мида, стрида" на талантливия фотограф Лора Рахнева, пристига директно от бреговете на Каварна, за да ни разкрие невидимите обитатели на Черно море.

Тя ще ни покаже разнообразието от риби, миди и стриди, като чрез фотографиите си тя иска да вдъхне любов и уважение към това, което морето ни предлага. Снимките също така ще бъдат част от предстоящата книга, която не само ще запознае читателите с морските обитатели, но и ще разгледа начини за тяхното приготвяне и сервиране - всичко това с мисъл за опазване на ресурсите.

Изложбата не е просто визуално преживяване - тя носи и послание. По време на фестивала ще можете да се сдобиете с постери от нея, като приходите от продажбите ще отидат директно във фонда на "Черноморски улов" - инициатива, която работи за опазване на водите на Черно море и устойчивото му използване. Това е възможност не само да вземете парченце от Черно море със себе си, но и да допринесете за неговото бъдеще.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK