Новини

"Улица Хмел" се завръща: тридневен фестивал на българската крафт бира

Бакхус 12 септември 2024, 18:11

Краят на септември идва с обещание за нещо специално - фестивалът на българската крафт бира "Улица Хмел" се завръща, за да събере феновете на занаятчийските пивоварни на едно място. От 27 до 29 септември 2024 г., при пилоните на НДК, София ще бъде домакин на едно от най-очакваните бирени събития в страната.

Българската крафт бира на фокус

Тази година фестивалът обещава още по-голямо разнообразие от вкусове и стилове, представени от 20 български пивоварни, които ще предложат своите уникални рецепти. Независимо дали сте любители на класическите бири или на новаторските стилове, "Улица Хмел" ще предложи по нещо за всеки вкус - от леки лагери и светли ейлове до по-тежки и ароматни варианти като IPA, стаут и дори някои експериментални рецепти. И най-хубавото - ще имате възможност да разговаряте с пивоварите лично, докато те ви наливат от собствената си продукция.

Но какво е бира без подходяща храна?

Към пивоварните ще се присъединят крафт фууд производители с изкушения като бургери, барбекю, текс-мекс кухня, пица и паста. За феновете на по-здравословните предложения ще има и натурални фермерски продукти от мрежата на Хранкооп, които ще допълнят вкусовото изживяване по най-добрия начин.

Фестивалът няма да разочарова и тези, които търсят нещо повече от бира. Програмата включва разнообразни съпътстващи събития - концерти на живо, демонстрации по приготвяне на бира, дегустации и дори надяждане с люти чушки. За най-малките посетители ще има арт работилници и различни игри, които ще ги забавляват по време на феста.

Запазете датите - 27, 28 и 29 септември, защото "Улица Хмел" се завръща с пълна сила!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK