Moët & Chandon среща изкуството
Авангардният релеф на американския художник Даниел Аршам, създаден по поръчка на марката, е най-новият акцент на историческата галерия "Impériale"
280 години великолепие в 48 пенливи часа
Можем само да предполагаме как се е веселила пиещата шампанско общност през 1743 г., но за 2023 можем да обобщим категорично и с едно-единствено наречие - епично.
Има два вида рождени дни - тези на Moët & Chandon и тези на всички останали. За радост в нашата поща открихме покана за първото и позовавайки се на спомени от миналия декември, знаехме, че предстои нещо грандиозно. Очакванията ни бяха не само оправдани, ами и тотално надминати, започвайки от кабаре шоу първата вечер, през изненадваща работилница на втория ден и завършвайки с прекрасна вечеря в единствения в Сърбия ресторант, член на JRE, който е и съвсем реален претендент за звезда Michelin. Всичко това бе придружено от завидно количество балончета Moët, сред които две подбрани реколти.
| Ден първи: неслучайно сряда е малкият петък |


Един от акцентите на вечерта беше моментът, в който дегустирахме изключителната Grand Vintage 2004 на Moët & Chandon в размер Jeroboam (3 л, двоен магнум). Съвсем подобаващ начин да се отбележи трицифрена годишнина - с лимитирано шампанско, произведено само в 280 бутилки, отлежавало повече от 15 години в избата, преди да излезе на пазара.

Тед Лелeкас, посланик на марката за Централна и Южна Европа
"В продължение на почти 3 века Moët & Chandon е предпочитаното шампанско за отбелязване на значими събития както в исторически, така и в личен аспект. Тази вечер беше значимо събитие както за Къщата, така и за целия регион на Централна Европа. Имахме невероятната възможност да отпразнуваме 280-годишнината на марката в Белград, като обединим нашите партньори, колеги, приятели и уважавани членове на Moët Society, общност от избрани влиятелни лица, които споделят ценностите на бранда - величие, щедрост и елегантност.", каза в края на вечерта Нора Сегеди, бранд мениджър на Moët Hennessy за Централна Европа.
| Ден втори: Брокат и суши, а за гурме финал - Salon 1905 |


Украсихме бутилките и се насочихме към красиво подредените всевъзможни видове суши. Фантастично вкусно!

След кратка следобедна дрямка беше време отново да сменим тоалетите (дрескод: cocktail chic), за да поставим пищен финал на този двудневен рожден ден. Salon 1905 се намира в култовата "Београдска задруга", често наричана една от най-красивите сгради в сръбскаата столица. В тази приказна атмосфера ни поднесоха 4-степенно меню, съчетано със съответната чаша Moët & Chandon. Тук поставяме онлайн точката на това брилянтно празненство, а всичко останало ще прочетете, когато разгърнете страниците на празничния ни брой през декември.

Благодарим сърдечно на Moët & Chandon за това паметно преживяване.
#toastwithmoet
Moët & Chandon среща изкуството
Авангардният релеф на американския художник Даниел Аршам, създаден по поръчка на марката, е най-новият акцент на историческата галерия "Impériale"
В Холивуд тостът е с Moët & Chandon
"Златен глобус" в едната ръка - шампанско - в другата
Savoir-fête с червен килим и шампанско в Будапеща
Някои дни са родени по-добри от други. Разказ за изключителна вечер с Moet & Chandon в операта в Будапеща
Тостът с кауза се завръща този декември с Moët & Chandon
Вълнението да бъдем заедно по празниците с поредица от впечатляващи и елегантни събития в най-големите градове по света
Как да съчетаваме алкохолните напитки с храна?
Научете от Тед Лелекас, който е посланик на марките на Моет Хенеси за Централна, Южна и Източна Европа
Ще се осмелите ли?
Moët Rosé Impérial отново празнува любовта, сега!
Шампанско от екрана
Киното има немалка роля за циментирането на имиджа на пенливото вино от Шампан като символ на лукса.
Moët Rosé Impérial – сподели любовта си върху бутилка Моет!
Moët & Chandon, символ на блясъка и успеха още от 1743 година, превръща любителите на шампанското в артисти!
Кристоф Шове, директор развитие в Моет Хенеси: "Деленето на Стар и Нов свят при вината вече е безсмислено»
Кристоф Шове представи нови вина, които влизат на българския пазар
Ново място | Бистро "Mо" е за градските легенди от 90-те
"Манджа с грозде": Идва ли "Мишлен" в България, коледни вкусове и няколко риби за Никулден
Кои са победителите от в третото издание на "Гастрономически пътеводител 2025"
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe