#БакхусПосланик: Габриела Пампова
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланици: Food Nomads
Интервюто е част от поредицата разговори с новата порция #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Те допълват първоначалната група от десетима души, които обявихме през есента на 2022 г.
Всички те са
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
| Ния и Калина | @foodnomads.bg |
Ния и Калина са гладните за приключения създатели на агенцията за кулинарен и винен туризъм Food Nomads. Тяхната страст към качествената храна, доброто вино и вярата в неосъществения потенциал на България като кулинарна дестинация ги вдъхновява да създадат този проект. Мисията на Food Nomads е да откриват истинските хубави места в България и да ги представят по най-добрия начин, за да помагат за тяхното популяризиране.
Как възприемате идеята за посланичеството на добрия вкус?
В основата на нашите пътувания е намирането на автентични места, създадени от хора, които всекидневно влагат безкрайна любов, труд и усърдие в своята работа. За нас да си посланик на добрия вкус означава да представим точно тези места на повече хора с надеждата да ги "заразим" със същия ентусиазъм и страст да търсят високото качество, защото вярваме, че това може да допринесе за повишаване на културата на хранене и обслужване в България.
Ако трябва да изберете само едно, кое да бъде: храна или вино?
Отказваме да направим този избор!
Кой или какво ви накара за пръв път да се влюбите в храната?
Ния: Храната винаги е заемала централно място в семейството ми, тъй че може да се каже, че съм израснала с любов към нея, която продължава и до днес.
Калина: Аз пък израстнах изключително злояда и на един доста късен етап започнах да откривам храната и удоволствието от нея.
Какво ви кара да се върнете отново в заведение?
Вкусната храна, атмосферата и доброто обслужване.
Кое е ястието или напитката, която винаги ви кара да се чувствате по-добре?
Ния: Чаша червено вино винаги ме усмихва :)
Калина: Пастa, паста и пак паста!
Коя практика в родните ресторанти ви се иска да спрете да срещате?
Безкрайните менюта, предлагащи от суши през пица до кюфтета на скара. Харесваме ресторанти с ясна концепция, фокусиращи се на сезонни и качествени ястия с щипка креативност.
Mясто по света, където ходите дори и само заради гастрономията?
Ния: Местата са много - Лондон, Лисабон, Истанбул... Дестинация, която ми е безкрайно интересна от кулинарна (а и не само) гледна точка е Япония.
Калина: Колкото и да е банално, с Италия не мисля, че някога може да сгрешиш.
#БакхусПосланик: Габриела Пампова
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Константин Таквор
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Александър Цеков
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Петър Божинов
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.