Новини

Уикендът е за... 50-те най-добри български вина

Бакхус 07 март 2023, 17:43

На 11 март 2023, събота, за втора поредна година ще се проведе специално събитие - отворена за любителите дегустация на TOP 50 на най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino. Както и на предходното издание, и сега ще има празнична церемония по награждаването на вината-победители в различните категории.

Събитието е единствена възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2022 - при това, представени от своите създатели. Дегустацията е целодневна, от 12:00 до 21:00 часа. Мястото е елегантната зала "Васил Левски" на хотел Hyatt Regency в София.


Церемонията

По време на дегустацията и паралелно с нея от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе празничната церемония за наградите в различните категории. Присъстващите първи ще научат кои са вината от DiVino TOP 10 и, разбира се, кое вино е #1 за 2022.
Организаторите обявяват в социалните мрежи целия списък от 50-те най-добри български вина, но без конкретните места в класацията.
Идеята на DiVino TOP 50 е да отличи и отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво. Празничното събитие има за цел да покаже високата класа на българското вино и да отрази бурното развитие през последните години.

За 12-а поредна година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през цялата година, макар и събитието в настоящия си вид да се провежда за втора година. Класацията отразява качеството на българските вина и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и победителите в отделните категории може да видите ТУК.

Билтетите и детайлите за DiVino TOP 50
  • възможност да се дегустират вината от TOP 50 за 2022 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина
  • присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени.

На място ще се предлага храна, като на място ще готви шеф Виктор Жечев, съсобственик на Podlez, ще има и зехтини на Elly's Supreme Taste - защото дегустацията на вино е винаги по-сладка, ако не е на празен стомах.

Посетителите ще имат възможност и да купят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения за случая магазин CasaVino.

Билети ще намерите на www.vintageclub.bg, eventim.bg, bilet.bg, casavino.bg и на място в магазините на Casavino и във винения бар Wine Generator на ул. Рачо Димчев 8 в столицата.

Генерален спонсор на събитието DiVino TOP 50 е Mastercard, а спонсори са myPOS, JTI, Acqua Panna & S.Pellegrino.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK