Новини

DiVino.Taste 2023 расте с качеството на българското вино

Бакхус 03 ноември 2023, 11:35

За дванадесета почти поредна (ковид, разбира се) година имаме удоволствието да пишем за любимото на българската винена общност събитие - DiVino.Taste е този декември.

Това е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качествените български изби и производители. Това е така, защото при безкомпромисно равни условия за всички изложители - малки, средни и големи, изложението събира под един покрив най-доброто от страната - нови и от актуални реколти, а и чисто нови проекти. При това самите собственици или технолози застават най-често зад щанда.

Така DiVino.Taste е едновременно професионална платформа за непосредствен контакт между производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, и своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или любители - начинаещи и напреднали. Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino.Taste. Тази година, в 12-ото издание,

участниците са рекорден брой - над 90, а етикетите за дегустация - над 600.

Акцентът в предстоящото издание е върху регионите - дискусионна тема, която все повече вълнува общността. Защото, както знаем, за виното произходът е от огромно значение. Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също ще бъдат основно свързани с тазгодишната тема.

Тук може да видите цялата съпътстваща програма на майсторските класове, семинари и презентации на събитието. Ценен традиционен партньор на DiVino.Taste са CASAVINO - благодарение на техния магазин може да закупите вината, които сте си харесали и набелязали по време на дегустацията. А сред морето от производители и етикети ще може да се ориентирате чрез удобното мобилно приложение DiVino.Taste, което бе създадено преди 3 години и сега ще заработи малко преди събитието. Приложението позволява да се водят бележки за всяка бутилка, да се дават оценки, да се отбелязват на момента любимите, които накрая са организирани в строен списък със запазени оценки и бележки.

Както обикновено, ще има и хубаво кафе, вкусна храна, както и любопитни продукти в деликатесната зона.

БИЛЕТИ - тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK