От броя: По света и ONA с Филип Захариев
		
		Между Севера и Северозапада
		
	
	
Новият брой на "Бакхус": в тандем с "Капитал"
	
		За първи път в 23-годишната история на нашето издателство "Бакхус" излиза заедно с целия тираж на седмичника "Капитал".
 На 1 юли ще откриете лятното ни издание, опаковано с традиционния петъчен капиталски брой. Тази е първата стъпка към това да достигнем най-много хора с отношение към гурме културата в България и да направим пътя им към "Бакхус" възможно най-лесен. Броят е за са всички, които вярват, че ние сме това, което ядем, пием и четем.
Летният ни брой носи името "На три морета",
а зад идеята не стоят никакви грандоманско-патриотични нотки, а гастрономически препратки към Северно, Китайко и Карибско море.
 Страниците ще ви запознаят с истории от далечни (и не толкова) земи, напоени с ром, бира и скоч.
 Имаме пътепис за ужасяващите храни по пазарите в Азия, от който ни полазиха тръпки, докато го редактирахме.
 За истинските познавачи на гурме ресторантите има не едно, а две пространни интервюта с именити шеф-готвачи: Фатих Тутак от легендарния TURK в Истанбул и Филип Захариев от ONA в с. Стакевци.
 Посетихме избата Downtown Urban Winery в центъра на Сливен.
 Отразихме световни гастрономически събития като Madrid Fusion.
Корицата на броя е рисувана от видната дама-бакхустница Octophina, за която ще научите повече, когато разгърнете списанието съвсем скоро.
Elephant Bookstore
Wonderland Brunch & Cake
La Cave du Moulin
Seewines
Grape Central
Chilli Hills Farm
Wine and Co.
Imperial Gastrohub
	
	
		
			От броя: По света и ONA с Филип Захариев
		
		Между Севера и Северозапада
		
	
	
	
	
		
			Специално за "Бакхус": шеф Коби Мизрахи и храната като израз на сплотеност
		
		
		
	
	
	
	
		
			Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята
		
		Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
		
	
	
	
	
		
			От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.
		
		Няколко думи за предстоящите събития, броеве и насоки на първото гурме списание на България
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.