Една добра вечер в Noma - част III: И в Noma свиват сарми
		
		Три истории от менюто на най-добрия ресторант в света и една филия хляб. С масло.
		
	
	
Нома 3.0: Време е за бургери
	
		Многократно спечелилият титлата "най-добър ресторант на света" "Нома" в Копенхаген отваря отново вратите си днес. Но вместо дегустационното си меню за $400, там ще се сервират бургери и вино.
Новите чийзбургери на шеф Рене Реджепи ще са направени с висококачествено телешко месо, сос гарум, сирене чедър, нарязан червен лук и домашната им майонеза, на цена от само 26 лв (100 DKK).
При обикновени обстоятелства, резервациите за маса бяха изчерпани с две години напред, но откакто Дания затвори границите и заведенията си, заради кризата с Covid-19, екипът на "Нома" преосмисля концепцията си. Държавният план е заведенията да могат да отворят врати отново най-рано през месец юли, затова шеф Реджепи ще тества тази нова формула, с която цели да даде на хората повод за радост, а не толкова да бъде иновативен, както казва в интервю за вестник LA Times.
Очаква се ресторантът да може да обслужи около 500 души дневно, от четвъртък до неделя.
	
	
		
			Една добра вечер в Noma - част III: И в Noma свиват сарми
		
		Три истории от менюто на най-добрия ресторант в света и една филия хляб. С масло.
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.