Една добра вечер в Noma - част III: И в Noma свиват сарми
Три истории от менюто на най-добрия ресторант в света и една филия хляб. С масло.
Нома 3.0: Време е за бургери
Многократно спечелилият титлата "най-добър ресторант на света" "Нома" в Копенхаген отваря отново вратите си днес. Но вместо дегустационното си меню за $400, там ще се сервират бургери и вино.
Новите чийзбургери на шеф Рене Реджепи ще са направени с висококачествено телешко месо, сос гарум, сирене чедър, нарязан червен лук и домашната им майонеза, на цена от само 26 лв (100 DKK).
При обикновени обстоятелства, резервациите за маса бяха изчерпани с две години напред, но откакто Дания затвори границите и заведенията си, заради кризата с Covid-19, екипът на "Нома" преосмисля концепцията си. Държавният план е заведенията да могат да отворят врати отново най-рано през месец юли, затова шеф Реджепи ще тества тази нова формула, с която цели да даде на хората повод за радост, а не толкова да бъде иновативен, както казва в интервю за вестник LA Times.
Очаква се ресторантът да може да обслужи около 500 души дневно, от четвъртък до неделя.
Една добра вечер в Noma - част III: И в Noma свиват сарми
Три истории от менюто на най-добрия ресторант в света и една филия хляб. С масло.
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.