Нома 3.0: Време е за бургери
Многократно спечелилият титлата "най-добър ресторант на света" "Нома" в Копенхаген отваря отново вратите си днес. Но вместо дегустационното си меню за $400, там ще се сервират бургери и вино.
Новите чийзбургери на шеф Рене Реджепи ще са направени с висококачествено телешко месо, сос гарум, сирене чедър, нарязан червен лук и домашната им майонеза, на цена от само 26 лв (100 DKK).
При обикновени обстоятелства, резервациите за маса бяха изчерпани с две години напред, но откакто Дания затвори границите и заведенията си, заради кризата с Covid-19, екипът на "Нома" преосмисля концепцията си. Държавният план е заведенията да могат да отворят врати отново най-рано през месец юли, затова шеф Реджепи ще тества тази нова формула, с която цели да даде на хората повод за радост, а не толкова да бъде иновативен, както казва в интервю за вестник LA Times.
Очаква се ресторантът да може да обслужи около 500 души дневно, от четвъртък до неделя.