Места

Ново място: Le Petit Quché

Марина Караконова 30 април 2018, 15:15

След като ресторантът aEstivum в Zornitza Family Estate спечели в категорията "Винена листа и напитки DiVino" на конкурса "Ресторант на годината 2017", Зорница и Марко Стойчеви имат нова придобивка: Le Petit Quché. Думата на френски може и да е измислена, но в магазина всичко е много истинско: на това "кюше" се предлагат висок клас гурме продукти, или такива, които са част от представите за joie de vivre.

Изборът е напълно субективен - всичко това са неща, които семейството е откривало, опитвало, и харесвало по време на пътуванията си. Затова и всички те могат да бъдат намерени само тук.

Ето какво по-конкретно може да откриете тук: интересни вина от основните световни райони - Стар и Нов свят, както и лимитирани серии или по-трудни за намиране български. Всички те ще се дават и на чаша - съвсем естествено, след като тук се намират и всички модели Coravin.

Може би централна част заемат продуктите на Comtesse du Barry. Историята на компанията започва през 1908 г. когато е основана в малко гасконско селце от Жозеф и Габриел Дюбари. Твърдото им решение било да правят "най-хубавия гъши дроб по широкия свят". И го направили. Следвали принципа, валиден за бранда и до днес, че всичко, което заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено добре. Стопанството им е изцяло със затворен цикъл, и производството им е подчинено на местните традиции. Le Petit Quché предлага прочутия им гъши дроб, терини, рилети, мариновани риби, сладка, и полусготвени ястия.

Oсвен тях, тук може да намерите зехтини от Прованс, подправките Terre Exotique, хамон Cinco Jotas, шоколади Michel Cluizel и Maxim’s.


На вторият етаж на магазина са продуктите на Acqua DellElba - мъжка и дамска козметика, аромати, свещи - ръчно изработени с натурални продукти.

Всичко това прави Le Petit Quché много полезно място за подаръци.

А още по-полезната новина е, че съвсем скоро ще може да се сяда навън - на чаша вино и малки хапчици под сянката на дърветата.

Адрес: ул. "Оборище" 16, "кюшето" с ул. "Васил Априлов"


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK