Храна

DAdonuts - понички от Космоса #TrapezaFest

Бакхус 28 май 2024, 13:47

DAdonuts са семпли на вид донъти, които изненадват с комплексни вкусове. "DA" - защото гледат позитивно на донътите в живота, но и защото са част от Dessert Architecture - студиото за десерти на Деница Дойнова, позната на кулинарната сцена като дългогодишен главен сладкар на ресторант "Космос".

Ръчно приготвените донъти на шеф Дойнова трансформират класическите "М-м-м" вкусове в необичайни "Еха-а!" комбинации. Балансирани са така, че да не бъдат твърде сладки и да пасват чудесно на пухкавото тесто.

Замесени, пълнени и глазирани са с внимателно подбрани продукти: ядки - лично изпечени, сладка - домашно направени, първокачествени белгийски шоколади, фокус към сезонните плодове и интерес към екзотичните, натурална ванилия, хрупкав кокос, още по-хрупкав крънч и въобще - космос от вкусове и текстури, чиито съчетания неусетно се разсейват в простичко усещане за щастие.

DAdonuts са на ул. "Шейново% 13 А в София и освен донъти на място или за вкъщи предлагат спешълти кафе, смутита и студени чайове, сътворени отново с мисъл и сърце от екипа на Деница Дойнова. А ако толкова ти харесат, че ги искаш за своя празник, правят малки и големи донъти за малки и големи поводи.

На предстоящния фестивал на Бакхус - Trapeza Fest, който ще се състои на 29 и 30 юни в двора на Топлоцентрала, Dadonuts ще представят своите кръгли изкушения! Очакваме ви!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK