Vega
Milky Way #3
Milky Way #3
Сложност 3 от 5
40 мл медена ракия
22,5 мл ликьор от праскови
15 мл сироп от роза
30 мл кисело мляко
Декорация - сушени рози
Чаша - оникс
Приготвяне
Изсипваме всичко в шейкъра, разбиваме първо с ръчен пасатор, после шейкваме и прецеждаме в чашата върху голяма бучка лед.
Преживяване
Обръщаме първосигналното "ракията е за салатата" и гарнираме традиционен нашенски десерт с коктейл, в който всичко е българско и родно, но вкусът е космическо изненадващ. Нова среща със стари познайници.
Vega
White #10
Ти си готин, ще станеш барман
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.