White #10
Vega
Vega
Сложност 4 от 5
50 мл бял ром
22,5 мл домашно приготвен портокалов сахарум
15 мл домашно приготвен фалернум от кайсиеви ядки
1 даш шоколадов битер
30 мл фреш от лайм
Няколко стръка магданоз с дръжките
Декорация - магданоз
Чаша - купе
Приготвяне
Изсипваме всичко в шейкъра с лед, разклащаме и прецеждаме в чашата, която е предварително изстудена и поръсена със сол и самардала.
Преживяване
Същото като Маргарита, но няма нищо общо. Освен изненадата от това, което е в чашата при срещата му със самардалата. С морска храна, паста или ризото, със свежа лятна салата. С нагласата, че и ние има какво да дадем на света и после с гордост и наслада да го вземем за лично за себе си.
White #10
Milky Way #3
Ти си готин, ще станеш барман
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.