PARAGON: ново поколение ботанически кордиали, създадени специално за най-добрите бармани
След двугодишна ботаническа одисея от Амазония до Етиопия се ражда иновативен продукт
"Просто ВКУСНО" – поредица от срещи с чудния свят на уиски Glenmorangie
Светът на Glenmorangie е изпълнен с чудеса и вкус. Д-р Бил Лъмсдън, главният отговорник за създаването на вкусните шотландски уискита, има един любим израз:
"Какво ще стане, ако ?".
Той постоянно предизвиква себе си и екипа си да бъдат смели експериментатори и да превръщат в уискита своите вдъхновения.
Подобно на тях шеф Алекс Иванчев и барманът Алекс Петков поеха на вълнуващо пътешествие из вълшебния свят на Glenmorangie и развихриха фантазията си в рамките на 4 кратки епизода в YouTube канала на скоча, а видеата споделяме и тук.
И двамата са много популярни в сферите си, но все пак ви ги представяме накратко.
Барманът Алекс Петков (вляво) и шеф Алекс Иванчев
Шеф Алекс Иванчев е един от най-добрите сладкари в България. Той е майстор на съвършените десерти, но и на красивите чинии - обича ярките цветове, елегантните форми, интересните текстури. Въпреки че сладкарството е точна наука, шеф Иванчев смело експериментира с вкусовете.
Алекс Петков е талантлив барман, който отлично знае тайните на класическите коктейли. Но талантът му се крие в създаването на иновативни напитки, микс от качествени съставки, щипка необичайност и необятно въображение.


Това творческо дуо от смели експериментатори създаде 4 десерта и 4 коктейла, вдъхновените от четирите основни вида Glenmorangie: The Original, The Lasanta, The Quinta Ruban, The Nectar d'Or.
Пилотният епизод на "Просто ВКУСНО" е посветен на The Original, дестилирано за пръв път преди повече от 175 години в Шотландия и с право наричано "Уют в чаша". Оригиналното 10-годишно Glenmorangie е прочуто с мекотата и пленителния си вкус - с фини цитрусови аромати и сладки нотки на мед, ванилов крем и праскова. Те подтикнаха нашите звездни експериментатори да приготвят неустоим печен прасковен мус и десертна интерпретация на Sour коктейл.
Зрителите могат да "вкусят" с очи фантастичните авторски сладкиши и изкусителните коктейли, вариация на класики като Old Fashioned, Collins и Highball, но със специалното участие на Glenmorangie. Шеф Иванчев и Алекс Петков ни повеждат на уиски приключение сред дивата природа с The Quinta Ruban; разкриват всички отблясъци на красивия залез, затворен в The Lasanta, и ни омайват с пикантната сладост на The Nectar d'Or. Mеждувременно разкриват детайлите около историята на дестилерията и любопитната връзка между Glenmorangie и жирафите.
В една топла майска вечер поредицата "Просто ВКУСНО" оживя и в реалния свят в чудната градина на столичния ресторант STYX. Гостите на партито опитаха от изумителните коктейли и вкусните десерти, които шеф Иванчев и Алекс Петков подготвиха на живо, и успяха да усетят духа на Glenmorangie и да преживеят приказно вкусно пътешествие из света на емблематичното шотландско уиски - цветен, гостоприемен, изпълнен с вкусове и аромати. Разкрийте още от неговите уиски потайности тук.

Уискитата на Glenmorangie са за всички мечтатели, пътешественици и експериментатори. За модерния човек, който се наслаждава на всеки момент с всичките си сетива. Glenmorangie е... Просто ВКУСНО.
PARAGON: ново поколение ботанически кордиали, създадени специално за най-добрите бармани
След двугодишна ботаническа одисея от Амазония до Етиопия се ражда иновативен продукт
Манол Лазаров е WORLD CLASS барман на годината за България 2022
Научете как протече българският финал на световното състезание за миксолози
World Class 2022 избира най-добрия барман на годината
Престижното световно състезание за бармани отново търси най-добрите професионалисти в бранша
Линда Петкова и полетът на кулинарното вдъхновение
Собственичката на сладкарница Amelie Sweet Shop и съпруга на премиера е жури в конкурса на Answear за вкусна снимка
"Десерт": какво ново в "Ресторант на годината"
Следващото издание на най-престижните за сферата си у нас призове откроява повече заслуги в света на кулинарията
ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar
Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show
Танос, супербарманът
Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина
The Singleton дава думата на Society Leaders
Време е за World Class коктейли
Петте сърца на Шотландия
Двама от най-добрите бармани в света откриха състезанието Diageo Reserve World Class България 2016
Diageo Reserve World Class е най-голямото и най-авторитетното годишно събитие в барманската индустрия в света, а тазгодишното му издание е второто подред в България
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.