Непознатата България
Меню Салата Микс зелена салата с резен запечено авокадо с козе сирене, оваляно в натрошени бадеми Сервира сe с 50 гр. Стралджанска мускатова отлежала ракия Предястие Плато миниатюри : 1. Бонбони с нафпавок ( малък бонбон от кори за баница с мек пълнеж от парен кашкавал и нафпавок ); 2. Трюфел със зелено сирене ( топче от видове сирене с грозде в средата, оваляно в запечени орехи и поднесено върху желе от шампанизирано вино); 3. Спаначена бисквита( желирана млечна сметана с родопско жълто сирене в тънка спаначена кора); 4. Малък триъгълник Пляска (печиво от Подгорието – Беласица); 5. Малък правоъгълник Мешник (печиво от Подгорието – Беласица). Сервира сe с Ф2Ф Шардоне 2013 Основно Пресник ( печено млечно телешко с диви гъби, поднесено с ароматно пюре от кореноплодни) Сервира сe с Ф2Ф Дорнефелдер 2011 Десерт Тиквеник от Горно Драглище Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal Цена 50 лв. |
Кой готви? Йоланта Делибозова е музикант по професия, работи в Софийската филхармония и свири на чело. Занимава се с това от петгодишна. "Когато съм се раждала в Бургас е гостувал руски оперен театър с постановка "Йоланта" на Чайковски. Съвсем случайно съм кръстена на операта без майка ми изобщо да е чувала за нея. Просто е харесала името. Дори пъпът ми е хвърлен на покрива на концертната зала в Бургас, срещу която живеехме", казва тя. В семейството й няма музиканти, а да се занимава с музика е бил нейният личен избор. Съдба! Готви откакто свири, двете неща винаги са вървяли ръка за ръка. Покрай баба си Йоли казва, че е научила много неща, а майка й скоро й припомнила какво е казвала на баба си още като дете: "Бабо, я ми напиши рецептата за леща, че си стара и ако вземеш да умреш, няма да я знам". За Йоли приготвянето на храна е любов, която след това споделяш с близки и приятели. Непрекъснато експериментира, но никога не претендира за авторски рецепти. Преди няколко години тя създава кулинарен блог, и оттам всичко започва да се случва много бързо. Поканена е да стане автор на "Сиела" и вече има две книги. Водещ е на две кулинарни предавания по 24 Kitchen. Има и собствен сайт. Самата тя никога не е посещавала готварски курсове. Казва, че се е учила непрекъснато и от всичко. Това, което иска да покаже на хората е, че не е нужно да си професионалист, за да приготвиш вкусна и красива храна. Нужни са само желание, вдъхновение и щипка любов. Йоли успява да вдъхне увереност на много начинаещи кулинари, вдъхновява ги и ги кара да повярват в себе си. "Благодарение на Слоуфуд опознах една малка част от националната ни кухня, която сме забравили, или изобщо не познаваме. В малките затънтени селца, където времето е спряло, продължава да се готви така, както се е готвело преди векове. Непознати ястия, странни имена, семпли продукти. Изумително е как такава мъничка страна като нашата, е изпъстрена с толкова храни, запазили се из различните и краища. Възхищавам се и се покланям на хората, които са успели до днес да съхранят традицията. Мечтата ми е следващата ми книга да е за забравената, или непознатата българска кухня.", сподели с нас Йоли. |
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal 12 г.; Стралджанска мускатова отлежала ракия, вината от серия F2F, предоставени от Винпром Пещера; дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.
Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 24.04.2015 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]