Платена публикация

ОТ БРОЯ: В Русе с бира на брега на реката

Съдържание от River Craft Beer 06 април 2023, 13:06

Този материал е част от пролетния брой на списание "Баккус", който ще може да поръчате онлайн от 13 април с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, както и самостоятелно в Elephant Bookstore, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments

Преди 5 години в Русе се заражда една идея, а година по-късно - през 2019, прераства в реалност: да бъде създадена малка крафт пивоварна, чиято продукция да бъде на първо място с отличителен вкус, качествена и пивка. Кръстена е на това, което за Малката Виена е душата на града - река Дунав: RIVER.

Занаятчийската бира е известна с по-смелите и охмелени вкусове. "Стараем се да се отличаваме, като залагаме на безкомпромисно качество. Нашата мисия е да предлагаме българско пиво, произведено по класическа технология, с най-качествени съставки, което да задоволи вкуса на нашите клиенти. Всяка партида RIVER е индивидуално приготвена, използвайки четирите основни суровини - вода, малц, хмел и мая", казва собственикът Венцислав Иванов.

Експериментирането с различни стилове позволява на занаятчийските пивовари да бъдат многофункционални по стил и означава, че могат да бъдат свободомислещи и иновативни. "Това ни дава способността да се променяме и усъвършенстваме. Всъщност, крафт бирата е свързана с независимостта - на мисълта и на действията", пояснява още Иванов.

"През тези четири години успяхме да създадем и изпробваме малка част от многото видове крафт бира. Пътят ни започва със стандартна лагерна светла и пшенична, добавяме няколко американски стила - APA и два вида IPA, разнообразяваме с английски - ESB (extra special bitter) и портър, имаме белгийски блонд и ирландски червен ейл", пояснява още той. След това описание не ни остава друго, освен да се запътим към центъра на Русе, където е и магазинът им River Craft Beer Shop & Bar, разположен къде, ако не близо до Дунава!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK