Платена публикация

Да станеш звезда още с дебюта си: безценно

Съдържание от Mastercard 30 март 2023, 13:20

Този материал е част от пролетния брой на списание "Баккус", който ще може да поръчате онлайн от 13 април с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, както и самостоятелно в Elephant Bookstore, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments

Безценно изживяване от Mastercard® откриха двама от гостите на церемонията "Ресторант на годината" на "Бакхус" под чинията си - гурме пътешествие до единствения отличен с 2 звезди Michelin ресторант в Истанбул Turk Fatih Tutak в първата историческа селекция на гида в Турция в края на 2022. Същото преживяване получиха и двама представители на ресторанта победител в категория "Дебют" като бонус към официалното отличие на журито: Jazu в София.

Mastercard вярва, че всяко начало заслужава подкрепа,

особено когато е съпроводено от видими усилия и желание за максимално качество. Брандът е предпочитан платежен и технологичен партньор на градски кулинарни и културни фестивали от няколко години, като предоставя технологичното обезпечаване на дигиталните плащания, подкрепя различни иновации в POS устройствата, които повишават конкурентоспособността на малките ресторантьорски бизнеси, инвестира в цялата екосистема на туризма с цел да подобри нивото и средната сметка на потреблението в този сектор. По данни на Mastercard все повече потребители по света търсят преживяването и здравословния избор на кръговите стопанства - местни породи и сортове, с доказан и прозрачен произход, с умерен въглероден отпечатък.

Jazu спечелиха наградата "Дебют", на сцената Недялко Жеков благодари за признанието

Недялко Жеков, управител на Jazu, сподели: "Щастливи сме, че спечелихме тази награда, защото много харесваме концепцията и идеята, която имат Turk. Използват местни занаятчийски продукти и пресъздават автентични турски рецепти. Имат какво да покажат - най-вече съвременни техники, които сами разработват. Всъщност - творят! Пишат съвременната кулинарна история на Турция."

"Категория "Дебют" от "Ресторант на годината" на "Бакхус" беше особено оспорвана категория в това издание, и четирите номинирани заведения имат много сериозни силни страни: открили са своя публика, атмосферата е предразполагаща, кухнята е отлична. И това е чудесната новина за българската кулинарна сцена - че новите ресторанти са толкова силни. Jazu в крайна сметка спечелиха заради съчетанието между авторска кухня с много качествени продукти, с отличното си обслужване, което може да служи за пример в бранша, и с усещането, че веднъж прекрачил прага им, гостът попада в свят, сякаш специално за него сътворен", сподели Андреа Пунчева, главен редактор и мениджър на "Бакхус".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK