Новини

Пловдив ще е домакин на международната конференция за винен туризъм

Бакхус 28 март 2024, 15:37

Живописният Пловдив тази година ще бъде домакин на 15-то годишно издание на Международната конференция за винен туризъм (IWINETC) на 9 и 10 април. Конференцията обединява професионалисти и експерти от сферата винения туризъм от цял свят и дава ценна въжножност на българските професионалисти да се срещнат с тях и да обменят опит.

България, със своята богата история на винопроизводство и разнообразни тероари, се има потенциал да бъде вълнуваща дестинация за винен туризъм, смятат организаторите на събитието. 15-тото издание на IWINETC ще хвърли светлина върху процъфтяващата българска винена индустрия, като се фокусира върху винените региони около Пловдив. Присъстващите ще имат възможност да разгледат лозята, да посетят изби, да опитат местни вина и местна кухня.

Конференцията включва редица сесии, семинари и дегустации, водени от известни винени професионалисти и експерти, както и уъркшопи - изцяло на английски език. Участниците ще могат да придобият представа за най-новите тенденции във винения туризъм, да научат за устойчиви практики и иновативни подходи към маркетинга на винения туризъм, ще имат и много възможности за създаване на нови контакти и ценни партньорства в света на виното и туризма.

Живописният Пловдив, със своята хилядолетна история, предлага уникална комбинация от култура, вино, архитектура и природна красота."Щастлив съм, че 15-тото издание на IWINETC се провежда в Пловдив. Отдадеността на този регион към производството на изключителни вина и създаването на запомнящи се изживявания във винения туризъм го прави идеалния фон за това престижно събитие. Не се съмнявам, че присъстващите ще бъдат запленени от красотата на българските винени региони и топлината на хората", казва Антъни Суифт, един от организаторите на събитието и видна фигура в глобалната общност на винения туризъм.

Регистрацията за 15-та годишна международна конференция за винен туризъм е отворена на официалния уебсайт на конференцията, www.iwinetc.com.

Сред акцентите на програмата са:

Grape Escape Destinations: Таниша Таунсенд ще разкаже за "Винен туризъм в нетрадиционни винени пространства", изследвайки потенциала за винен туризъм в страни като Йордания, Сърбия и България.

Branding & Marketing :Тайните на изработването на печеливша маркетингова стратегия във винения туризъм с Крис Торес

Branding & Marketing: "Женското влияние: Редефиниране на изживяването в винения туризъм" с Таня Аврамова от винарна "Братанови"

Branding & Marketing: "Как да използваме AI, за да засилим своя винен туризъм" с Питър Сайм

Grape Escape Destinations: Валентина Суминтуб ще говори за "Културни събития във винарните - потенциал за развитие на марката", изследвайки въздействието на културните събития върху видимостта и възприемането на марката.

Grape Escape Destinations: "Голямата дегустация на вината на България" с Николета Дикова

Бизнес: Стефано Тули ще говори за "Дигитални инструменти за B2B професионалисти във виненото пътуване"

Изследване: Ирем Ерен представя "Изследване на въздействието на вина без и с ниско алкохолно съдържание върху устойчивия растеж във винения туризъм"

Брандиране и маркетинг: Семинар "Създаване на запомнящи се винени туристически преживявания: прозрения от изследвания и практика" с Илинка Терзийска.

Бизнес: Семинар "Впрегнете силата на Google "Things to do" с Крис Торес и Питър Сайм

Бягство към гроздовите дестинации: "Чехия: Разкриване на съкровищницата на виненото наследство на Централна Европа" с Яна Хумполикова

Grape Escape Destinations: "Разкритата страна на винените чудеса на Южна Моравия" с Мартина Грюзова

Бизнес: IWINETC B2B семинар по винен туризъм, подпомагащ връзките между световни агенти и доставчици на винен туризъм.

За IWINETC
Международната конференция за винен туризъм (IWINETC) е ежегодно събитие, обединяващо професионалисти в индустрията на винения и кулинарен туризъм от над 50 държави. Конференцията предоставя платформа за създаване на професионални контакти, споделяне на знания и бизнес възможности.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK