Новини

Новото на пазара Odd Wine: вино, което можеш да чуеш

Бакхус 17 ноември 2022, 10:15

Ново вино на българския пазар показва по-различен ъгъл към производството. По време на DiVino Taste 2022 своя дебют направи Odd Wine: плод на сътрудничество между градската крафт винарна "Одесос" и една от най-успешните български рок банди Odd Crew.

Във винените среди не е тайна, че братя Ванкови от "Одесос" са почитатели на рок и метъл музиката (фразата 'hard rock, soft tannins' сякаш за тях е измислена), а от ентусиазма се заражда първо разговор с групата, а после и идеята да направят нещо заедно.

Крайният резултат е Odd Wine: 100% каберне фран от лозя край с. Ветрино, 5-литрова бутилка от което точно в 18 ч. в съботния (втори) ден на изложението DiVino.Taste беше отворено пред любопитната публика, насъбрала се около щанда на Одесос.

Братя Ванкови трупат винарския си опит в няколко държави в южното полукълбо и през 2020 г. дадоха официално начало на "Одесос", като вината им бързо привлякоха вниманието във винените среди, както вече сме ви разказвали. Покрай особено силния интерес на Владислав и Георги към музиката се запознават в началото на 2022 с Odd Crew - една от най-успешните хард рок групи в България.

Девизът на бандата е S.P.R.F - Strength, Pride, Respect, Family (сила, гордост, уважение, семейство) - все аспекти, които се откриват и в историята на избата. Любовта към винарството и работата в тази сфера съпътства Ванкови още преди работата им в избите из Новия свят, затова и идеята за съдаването на Одесос се явява като естествено продължение.

Припокриването на голяма част от тези възгледи води до това, че по естествен път рок групата и градската винарна започват общия проект, а фактът, че музикантите откриват виното по нов начин, след като опитват Odd Wine още в избата, затвърждава убеждението им, че са на прав път.


През 2022 година групата издава шестия си студиен албум "Dark Matters (Part I)". Odd Wine е още едно допълнение към работата на винарна "Одесос" и идеологията зад "Dark Matters (Part I)". Това е третият каберне фран, с който братя Ванкови работят, като тук той отлежава 8-9 месеца в български дъбови бъчви върху фините утайки, а после 8 месеца в иноксови съдове. За разлика от другите два каберне франа на "Одесос" този е със специфична експресивна плодовост, но отново с ниски танини, за да не нарушава традицията на винарната за елегантни червени вина.

Предварителните продажби на Odd Wine започват на 17 ноември в www.wineodessos.com. А доставките ще се извършват между 19 и 23 декември, за да може виното да отлежи достатъчно дълго и в самата бутилка. Количеството е лимитирано - 300 бутилки от 750 мл (30 лв.) и 5 от 5 л (300 лв.).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK