Събитието, което счупи представите за класическото уиски
The Singleton превърна една обикновена делнична вечер в празник на вкусовете
World Class 2022 избира най-добрия барман на годината
През международната академия Diageo Bar Academy за последните 12 години са минали и обучени завидните 400 000 бармани от 60 страни. World Class е състезанието, което насърчава развитието на бар културата и всяка година търси и отличава най-добрите миксолози.
България е част от конкурса през последните 8 години, а на 9 март и 27 април се проведоха два квалификационни кръга в страната, в които най-добрите бармани у нас премериха сили в приготвянето на изкусителни коктейли.
Надпреварата е оспорвана и само десетима души успяват да се класират за финала в София, където ще демонстрират завидни умения, опит и творчески почерк.
Манол Лазаров
Виктор Христозов
Роберто Димитров
Крис Арсов
Самуил Куртев
Юлиан Христов
Румен Христов
Павел Ненов
Антон Русчев
Борис Марков
По време на българския финал участниците ще трябва да впечатлят журито от международни бар експерти, за да се преборят за титлата "World Class барман на годината за България", а победителят ще има тежката задача да посети далечна Австралия, където ще представи България на грандиозния световен финал в Сидни през септември.
Това е и мястото, където всички най-добри представители на бар индустрията ще обменят опит и знания, ще демонстрират умения и изобретателност, като оставят своя почерк на международната бар сцена. За първи път световните финали през 2022 г. ще включват едноседмичен фестивал на коктейлите, който празнува най-доброто от коктейлната култура на Сидни от 9-18 септември.

World Class е лидер в коктейлната култура. Състезанието се провежда всяка година в десетки държави по света, за да вдъхновява и провокира интереса към миксираните напитки. World Class е иноватор в преживяванията и културата на консумиране на коктейли, в центъра на които стоят висококачествени брандове от портфолиото Diageo Reserve: джин Tanqueray, водка Ketel One, ром Zacapa, скоч Talisker, скоч The Singleton, бърбън Bulleit, водка Cîroc, текила Don Julio и скоч Johnnie Walker. Всеки от тях е базиран на наследство, майсторска изработка и автентичност, използвайки качествени съставки в най-естествената им форма. Именно World Class е връзката между премиум дестилатите в индустрията и професионалистите, които създават страхотни коктейли, както и с любителите, които искрено им се наслаждават.
Събитието, което счупи представите за класическото уиски
The Singleton превърна една обикновена делнична вечер в празник на вкусовете
PARAGON: ново поколение ботанически кордиали, създадени специално за най-добрите бармани
След двугодишна ботаническа одисея от Амазония до Етиопия се ражда иновативен продукт
Манол Лазаров е WORLD CLASS барман на годината за България 2022
Научете как протече българският финал на световното състезание за миксолози
"Просто ВКУСНО" – поредица от срещи с чудния свят на уиски Glenmorangie
След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че "животът трябва да е просто вкусен", Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и най-изтънченото небце – Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти. Резултат от това сътрудничество е поредицата от видеа "Просто ВКУСНО", които ви запознават с богатата палитра на Glenmorangie.
Тенденции в бар индустрията през 2022
Индустрията отгръща нова страница с опреснен подход към преживяванията
ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar
Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show
Танос, супербарманът
Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.