Иван Чавдаров19 декември 2016, 17:01 Ако имате автоматична кафе машина, не означава, че не може да експериментирате и да проявите авторство. Ето една идея как да приготвите мокачино. Тази кафе напитка през последните десет години навлезе масово на пазара. Рецептата е лесна: капучино с шоколад. Аз използвах смляно какао от Перу и кафе от Колумбия, защото има изразен вкусов профил на какао и ядки.
*Може ли професионален бариста да живее с автоматична кафе машина у дома? Saeco Incanto заендо с Иван Чавдаров, собственик и бариста на кафе-бар Chucky’s, ще направят едноседмичен експеримент, в който Иван ще приготвя личното си кафе с автоматична кафе машина и ще сподели с нас опит, знания и полезни съвети.Как се приготвя: Сложих 20 гр. смляно какао в чашата, източих малко топла вода от машината и след това го разбърках добре. После натиснах бутона Капучино и мокачиното е готово. За декорация поръсих малко какао върху пяната.
Може да се използва и черен шоколад на блокчета, но първо трябва да го стопите на водна баня, а това си е доста занимавка. Затова е по добре да се прави с шоколад на прах, но внимавайте да не вземете някой с много Е-та, пазара е пълен с такива.Браво на Saeco Incanto. Изглежда вкусно, нали?
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK