Новини

Coffee Actually

Бакхус 10 ноември 2015, 01:25

Нещо толкова невинно като чаши и рекламно клипче на двата кафеени гиганта – Costa и Starbucks заприлича на "Коледни бъркотии".
Costa, твърди се в коментар на "Гардиън", някога беше много популярна верига, но днес по-скоро навява мисли за край. Един от начините да ги разсееш е с рекламен клип. Поредната порция coffee-porn от марката има задачата да посъживи оклюмалата се верига. Рекламата е това, което може да се очаква от звук, образ, и глас зад кадър, текстът съдържа до болка познатото "съвършенство, изработено на ръка". Коментарът в "Гардиън": "няма кафе, което да не е изработено ръчно".

Costa пуснаха и коледното си меню. Солено карамелено капучино, тирамису лате, и горещ шоколад карамелен фъдж. Те ще се сипват в чаши с Дядо Коледа, снежен човек, елф, и новите попълнения – дрозд и пингвин.

Starbucks избра далеч по-минималистична посока, в сравнение с бъбривите чаши на Costa. Тук няма нищо, освен логото със сирената на върху чист червен фон. Е, точно това се оказа проблемът. Махането на обичайните коледни персонажи и орнаменти беше разчетено като война срещу Коледа. Тя беше обявена от бивш пастор в Аризона, който призова клиентите да казват "Merry Christmas" вместо името си, за да объркват баристите с надписа на чашите. Вече има и #MerryChristmasStarbucks.

В официално изявление от компанията отговориха, че искат да ангажират клиентите си да доукрасят и персонализират чашата със своите коледни истории с призива "Нека червената чаша стане вашата черна дъска".

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic     Акценти:

   - Трима от най-добрите сладкари на България
   и бъдещето на десерта
 
   - От нищо нещо: за танца на захарта с ядките
   и връзката между халва, нуга и турон
 
   - Сладките вина и пътят им до трапезата ни
     Купете online                                    Вижте повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK