Новини

Брой 152: Младите готвачи

Емил Дилкин 28 май 2015, 17:54

Заложихме на младостта в новия брой, не само защото тя, като в клишето, ще спаси света, но и заради истинските възможности на петима млади – и като години, и като професионален опит – готвачи. В избора ни случайност няма, има увереност, че за всеки от тях ще се говори и в бъдеще.

Сигурни сме, че и темата, която отваряме и на която обръщаме внимание – занаятчийските храни, – също ще търпи сериозно развитие. Ще ви срещнем с едни много конкретни хора, които с ръцете си създават малки количества, но невероятно качествени, продукти: зеленото сирене на село Черни Вит, лютите сортове чушки, сосове и салци на Chilli Hills, ензимните чайове на Братя Хлебари и, разбира се, крафт бирите българско производство. Лято е все пак.

Набързо минаваме и през пет балкански града – Истанбул, Солун, Скопие, Белград и Букурещ, за да усетите вкуса на мястото. Всички – препоръчани от наши хора, припознали духа на ресторанта или клуба като свои.

Своя избор за подходящите в сезона бели вина и розета са ни подшушнали и трима приятели енолози (чрез перото на Лидия Пелова), а подобно нещо наистина не се случва всеки ден. Също както и възможността да се присъедините към Седмицата на ресторантите на Бакхус. Този път акцент е Средиземноморската кухня. Именно нея ще сервират в определени места в София, Банско и Бургас. Подробностите са от нас в страниците на новия брой.

Търсете новия брой на списание "Бакхус" от 13 юни 2015 г.

в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK