Архив Бакхус
Брой 152: Младите готвачи
Заложихме на младостта в новия брой, не само защото тя, като в клишето, ще спаси света, но и заради истинските възможности на петима млади – и като години, и като професионален опит – готвачи. В избора ни случайност няма, има увереност, че за всеки от тях ще се говори и в бъдеще.
Сигурни сме, че и темата, която отваряме и на която обръщаме внимание – занаятчийските храни, – също ще търпи сериозно развитие. Ще ви срещнем с едни много конкретни хора, които с ръцете си създават малки количества, но невероятно качествени, продукти: зеленото сирене на село Черни Вит, лютите сортове чушки, сосове и салци на Chilli Hills, ензимните чайове на Братя Хлебари и, разбира се, крафт бирите българско производство. Лято е все пак.
Набързо минаваме и през пет балкански града – Истанбул, Солун, Скопие, Белград и Букурещ, за да усетите вкуса на мястото. Всички – препоръчани от наши хора, припознали духа на ресторанта или клуба като свои.
Своя избор за подходящите в сезона бели вина и розета са ни подшушнали и трима приятели енолози (чрез перото на Лидия Пелова), а подобно нещо наистина не се случва всеки ден. Също както и възможността да се присъедините към Седмицата на ресторантите на Бакхус. Този път акцент е Средиземноморската кухня. Именно нея ще сервират в определени места в София, Банско и Бургас. Подробностите са от нас в страниците на новия брой.
Търсете новия брой на списание "Бакхус" от 13 юни 2015 г.
в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV
Архив Бакхус
Опитайте това вкъщи
Шеф Анри Доно и третото му предложение за елегантна вечеря за двама в рамките на 15 лв.
15 лева стигат
Второто от трите менюта за двама на шеф Анри Доно
Тайната вечеря
Представяме ви първото от трите менюта на шеф Анри Доно, предназначено за евтина, но изискана вечеря за двама вкъщи. Бюджет: 15 лв. Всички предложения на шеф Доно ще откриете в летния брой на сп. "Бакхус", което вече е в продажба
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията
✪ Вила Мелник събира семейството на Широка мелнишка лоза в купажа Melnik Family Tree
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe