Места

Ново място: Галерия SeeWines

Бакхус 14 декември 2018, 11:33

Месец декември завършва с една щастлива новина за всички любители на виното. Като един коледен подарък, в София отвори врати ново винено пространство, което си е поставило за цел не само да надгради това, което вече има в България, но и да го пренесе на изцяло ново ниво. Това място се казва "Галерия See Wines" и то е физическото превъплъщение на съществуващия от няколко месеца онлайн магазин seewines.eu.

"Предлагаме над 750 етикета вино от целия свят, като ние не сме просто вносители, а търсим скрити съкровища", споделя главният сомелиер Благой Кузмански, който доскоро е работил в 67 Pall Mall в Лондон и в момента се подготвя за изпита Master Sommelier, известен като най-трудния в света. Вината в листата са избрани и одобрени от него, като той лично е посетил всяка една от избите, които предлагат. Голям процент от вината стъпват в България за първи път.

Вината

В магазина се предлагат вина от Стар и Нов свят, като радостната новина за всички винолюбители е, че значително се разширява изборът от вносни вина в страната. Впечатляваща е селекцията на вина от САЩ, Португалия, Испания, Франция, Германия и Австрия, а от догодина ще се предлага и канадско снежно вино (icewine), както и селекция грузински и арменски вина.

"Пътуваме из целия свят, търсим определени производители и ги внасяме преди другите големи играчи на пазара да се запознаят с техните вина", споделя Благой Кузмански.

"Желанието ни е да направим достъпа до виното по-лесен и да помогнем на хората да открият нови и интересни за тях вина".

Нови винени услуги

Желанието на екипа е да предложи на българския пазар най-съвременна търговия и услуги, свързани с виното. Това включва и новости за България като например винения им клуб. На абонаментен принцип, всеки може да получава подбрани етикети вино за 3, 6, или 12 месеца. Като допълнение, членовете на клуба ще се възползват от специални дегустации, възможност за закупуване на вина запазени само за винения клуб, специални отстъпки и други събития. Също така ще се предлага и услугата "частен сомелиер", който може да ви консултира по време на събития или празници. Клиентите на Seewines ще имат и възможността да се възползват от услуги за консултации за купуване на инвестиционни вина - етикети с голям потенциал за отлежаване и чиято стойност ще се покачва през годините.

В галерията ще се предлагат и вина на чаша, които за момента са 8, но в близко бъдеще броят им ще нарастне, като ще се изготви винена листа.

Чашите са Zalto, a плановете са да се предлага всеки етикет вино на чаша, благодарение на технологията Coravin.

Големите планове

Но това не е всичко - Seewines вече предлага и 4 собствени вина на пазара. Бял купаж Colorito от совиньон блан, шардоне и вионие; розе от широка мелнишка лоза; едносортово червено вино от широка мелнишка лоза; и пино ноар. Белите сортове и пино ноарът се отглеждат в Каварна, а масивите с широка мелнишка се намират в с. Хърсово където се прави и винификацията. Там до няколко години ще бъде построена изба, като по този начин, освен вносител и търговец, Seewines ще навлязат и в сегмента на винопроизводството.

И не на последно място - пространството се нарича галерия, защото екипът на SeeWines подкрепя млади български таланти и ще подпомага изкуството като предоставя пространство за изложби и стипендии в бъдеще.

По всичко личи, че плановете на SeeWines са дългосрочни, големи и целят да разнообразят винения сегмент в България. А това винаги е добре дошла новина.

SeeWines Gallery
Бул. България №106
Работно време: пон-сб – 10–22 ч.; нед – 11–17 ч.
https://www.facebook.com/SeeWines/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK