Храна

SО Ferments - среща на традиция, ферментация и иновация #TrapezaFest

Бакхус 27 май 2024, 14:22

SO Ferments e място в София, специализирано в работата с благородните плесени Aspergillus oryzae и Rhizopus oligosporus, по-известни като коджи и темпе, с които тук създават разнообразие от ферментирали деликатеси, трансформиращи всяко ястие в кулинарно изкушение.

Традиция и иновация в едно

SO Ferments съчетава най-добрите традиции на ферментация с модерни подходи, за да създаде продукти, които са не само вкусни, но и полезни. Философията на компанията се основава на принципа за нулеви отпадъци и използване на висококачествени български суровини. Всяка партида е малка и ръчно изработена, за да гарантира максимална автентичност и качество.

В ресторант Космос, където може да закупите SO Ferments ще откриете ферментирали продукти, като Соев сос, Смилян сос, Лещен сос, Тамари сосове, Мисо и други.

Качество без компромис

Всички продукти са без добавени подсладители, оцветители и консерванти. Екипът вярва, че истинската храна трябва да бъде чиста и натурална. Именно затова всяка бутилка или буркан SO Ferments са гаранция за висок стандарт с дълбоки и сложни вкусове, които могат да обогатят всяко ястие. В работата си те се фокусира върху:

- Ръчно изработени малки партиди - за максимално качество
- Нулеви отпадъци - за устойчивост и с грижа за околната среда
- Подкрепа на местното производство - използване на български суровини
- Натурални продукти - без добавени изкуствени съставки

Ферментиралите сосове и пасти са перфектни както за готвене у дома, така и за професионални готвачи, които искат да придадат на своите ястия богат вкус и дълбочина. Подходящи са за супи, маринати, дресинги или като завършващ акцент върху готови ястия.

На предстоящния фестивал на Бакхус - Trapeza Fest, който ще се състои на 29 и 30 юни в двора на Топлоцентрала, SO Ferments ще представят авторско меню със своите продукти, от мисълта, за което търпението ни намалява с всяка минута. Очакваме ви!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK