Храна

Фестивалът Ritual Gatherings започва с кауза и специална вечеря на плажа

Бакхус 17 май 2022, 11:50

Ritual Gatherings е ежегоден интердисциплинарен културен фестивал, съпътстван от серия градски събития, който съчетава музика, съвременно изкуство, традиционни ритуали, кулинарни и екологични практики.
Ritual Gatherings 2022 ще бъде 3-дневно преживяване за July Morning: фестивал на плажа, при устието на река Камчия с вечерна музикална програма с изпълнения на живо и популярни имена от световната и местна електронна сцена, изложба съвременно българско изкуство на плажа, дискусии, работилници за духовни практики, спортни активности и занимания за деца.
Колективът зад Ritual Gatherings организира още почиствания на плажове, информационни кампании за намаляването на пластмасата и отпадъка, малки градски събития, изложби и кулинарни преживявания с известни шеф готвачи.

30 юни 2022, 19:30 - 22:30
За запитвания, резервация на място и хранителни специфики пишете на [email protected]
Билет за Ритуална Вечеря можете да закупите ТУК

Ритуалната Вечеря е онзи уникален елемент от фестивала Ritual Gatherings като откриващ ритуал, в който на една голяма маса се настаняват и обединяват артисти, публика, хора от различни култури, националности, с различни професии и интереси. Точно това е моментът, в който преди да изгреят прожекторите на голямата сцена и плажът да се напълни с хиляди танцуващи хора, притихваме и оставаме благодарни за природата и разнообразието на качествени продукти, с което тя ни е дарила.

Няколко часа преди да посрещнем July Morning с тридневния фестивал Ritual Gatherings (30 юни - 3 юли) на плажа при устието на река Камчия, сили обединяват двама от най-добрите готвачи у нас и техните екипи - шеф Владислав Пенов, главен готвач на ресторант Космос, и шеф Филип Спасов, за да посрещнем 150-те гости на обща трапеза между морето, реката и бялата дюна, споделяйки посланието за приемственост, хармония с природата и нейното съхранение.

Гостите ще имат възможност да станат свидетели на приготвяне на част от ястията директно на плажа. Концепцията на вечерята лежи на основното послание за устойчивост и намаляване на човешкия отпечатък върху природата, като ще предложи меню изцяло с нулев отпадък и стари рецепти, приготвени с продукти от местни производители, типични за Североизтока.

Съвсем скоро ще бъде обявено и самото меню за Ритуалната Вечеря.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK