Vega
White #10
White #10
Сложност 2 от 5
30 мл джин инфюзия с индрише
30 мл ликьор от бергамот
30 мл френски аперитивен ликьор на основата на бяло вино
Декорация - кора от грейпфрут и индрише
Чаша - low ball
Приготвяне
Разбъркваме трите съставки с лед, след което прецеждаме в чашата върху голяма бучка лед.
Преживяване
Вариация на бяло Негрони за топъл пролетен следобед. Свеж туист за аперитив преди вечеря, с който да се почувстваме едновременно тук и сега и някъде по широкия свят. Нещо просто, нещо сложно, нещо отвъд, нещо за душата.
Vega
Milky Way #3
Ти си готин, ще станеш барман
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.