Vega
Milky Way #3
Milky Way #3
Сложност 3 от 5
40 мл медена ракия
22,5 мл ликьор от праскови
15 мл сироп от роза
30 мл кисело мляко
Декорация - сушени рози
Чаша - оникс
Приготвяне
Изсипваме всичко в шейкъра, разбиваме първо с ръчен пасатор, после шейкваме и прецеждаме в чашата върху голяма бучка лед.
Преживяване
Обръщаме първосигналното "ракията е за салатата" и гарнираме традиционен нашенски десерт с коктейл, в който всичко е българско и родно, но вкусът е космическо изненадващ. Нова среща със стари познайници.
Vega
White #10
Ти си готин, ще станеш барман
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.