Реклама

Автентично гурме преживяване за ценители

Кемпински Хотел Гранд Арена 05 юли 2021, 11:00

Изисканият ресторант Come Prima в "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" отново изненадва със запомнящо се гурме преживяване за любителите на храна, готови да се впуснат в приключение и да зарадват небцето си с виртуозен танц от вкусове. Посетителите на наградения за най-добър хотелски ресторант в България за 2020 г. ще имат възможността да се насладят на страхотно 7-степенно меню, приготвено от главния готвач Никола Тодоров. Той е работил в много хотели от веригата "Кемпински" по света и се е учил от изключителния шеф готвач Реми Жиро в един от най-знаковите ресторанти с 2-звезди Michelin, Les Hauts de Loire.
Дегустационното преживяване е вдъхновено от предстоящите летни дни и съчетава в себе си висококачествени местни и сезонни продукти.
Какъв по-елегантен поздрав за "добре дошли" в полите на Пирин от това да започнете специалната си вечеря с тартар от телешко, черен хайвер от български аквакултури и черен трюфел от Стара Планина.

Следва карпачо от скариди, което е препратка към по-южни географски широчини заради съчетанието с маракуя и добре подбраната пикантност на червената люта чушка.

Никола Тодоров, главен готвач на ресторант Come Prima

Стъпка №3 е ризото: там се преплитат солеността на добре узряло сирене пекорино и сладостта на лангустини и тиквички, допълнени от зелен шамфъстък.
Четвъртото ниво от дегустационното меню е филе от морски език с изключително деликатен вкус, а поднесен с босилек, домати и краб, се получава страхотно балансирано средиземноморско ястие.

В ролята на основно са пъдпъдък и гъши дроб,

които се съчетават елегантно със сладък картоф, портокал и пяна от бадеми.
Вечерта придобива свеж завършек с десерт с пресни ягоди, мариновани с мента, сладолед от биволско кисело мляко и мед.
Всяко ястие е внимателно съчетано с подходящо вино или шампанско за придаване на един завършен вкус.
Много важно е да се отбележи, че цялото меню е подчинено на концепцията за нулев отпадък и всички части на продуктите са използвани под различна форма в приготвянето на храната.
Тази дегустационна вечеря е покана да отпразнувате най-красивото в живота oт терасата на ресторант Come Prima с изглед към върховете на Пирин. Екипът на 5-звездния хотел ще предлага нови дегустационни менюта на всеки два месеца, за да бъдат продуктите винаги сезонни и пресни.

За да се насладите на тази гурме вечеря, трябва да направите резервация поне 24 часа предварително на +359 749 88888 или на [email protected].

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK