Събития

Седмица на авторската кухня на сп. Бакхус - 19 - 25 октомври 2015 г.

сп.Бакхус 09 октомври 2015, 14:14

Авторската кухня е безспорно най-трудният кулинарен жанр. Разчитайки единствено на себе си, готвачите имат нелеката задача да огънат правилата, за да създадат ястия, които са едновременно неповторими, но също така вкусни и добре балансирани. А това означава да излязат от комфорта на строгите канони и да се доверят на интуицията си, формирана с опит и знания.
Шеф-готвачи в общо седем ресторанта се престрашиха да демонстрират индивидуалния си потенциал в предстоящото издание на Седмица на авторската кухня на Бакхус, като пет от тях са ресторанти към висококатегорийни хотели – три в София ("Ресторант 106" в "Сентръл парк", "Ла Тераса" в "Арена ди Сердика" и "Зест" в "Суит Хотел") и два в Банско (Come Prima в "Кемпински Гранд Арена" и "Амброзия" в "Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт"). В това няма изненада, добрите хотели винаги са били двигател в развитието на високата кухня и файн дайнинга.
Не е изненада и участието на ресторант Talents към Кулинарната академия HRC – къде другаде можем да срещнем бъдещите кулинарни звезди с ярка индивидуалност, ако не тук. Отборa на смелите допълва и френският ресторант L’Instant, където авторските ястия не се нуждаят от специален повод, за да бъдат създадени.

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Цена на АВТОРСКИТЕ менюта - от 40 лв. до 71 лв.

Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Авенди ООД:

Cono sur reserva especial Sauvignon blanc 2014;

Cono sur reserva especial Pinot Noir 2013

АПЕРИТИВЪТ е предоставен от Трансимпорт ООД:Водка Beluga; Дижестивът е предоставен от Авенди ООД: КонякHennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK