![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4465723.jpg)
Тризвездна Мichelin вечеря в ресторант Come Prima
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4611204.jpg)
Ресторантът Come Prima в Kempinski Grand Arena Bansko превърна вечерта на 29-и март в бележито кулинарно събитие.
Come Prima беше домакин на първото за България тризвездно Michelin изживяване, където елегантността на италианската и автентичността на българската кухня се сляха в запомняща се хармония за сетивата.
Специален гост беше Енрико "Кико" Чарeа, шеф-готвачът на ресторант Da Vittorio, отличен с 3 звезди Michelin, който представи своята виртуозност и кулинарен опит пред 50 гости. Шеф Енрико е истински талант, който с времето придобива много отличителен стил, смесвайки семейни рецепти с различни техники, научени през годините.
Заедно с шеф-готвача на Come Prima - Никола Тодоров създадоха 5-степенно меню, като всяка хапка беше изкусно поднесен кулинарен шедьовър, който разкриваше съвършенството на вкуса и текстурата на италианската и българската кухня.
Нашето пътешествие в света на вкусовете започна с амюз буш, който съчетаваше маслини в стил Бергамо с пармезанови хапки, придружени с шампанско "Билекар-Салмон" Гран Крю "Блан де Блан". След това преминахме към предястията, където спагетите от риба тон със сос "Баня Кауда" и крамбъл от шамфъстък и зелените аспержи, поднесени със сорбе от кисело мляко и киселец бяха отлично комбинирани с вино Ла Сколка "Етикета Нера" Кортезе Гави дей Гави.
Следваха две изискани наслади - ризото с рагу от токачка и гъши дроб, както и черноморски калкан с гъби смръчкула, есетров хайвер и пяна от левурда. Вкусът след всяка хапка оставаше дълбоки следи в съзнанието, а съчетанието с Шато д'Есклан Естейт Розе допълни гастрономическото изживяване на гостите.
Основното ястие - бавно готвено млечно агнешко с глазирани бейби зеленчуци, картофен муслин и есенция от марсала впечатли всички ни с вкус и презентация на ястието, което беше съчетано с вино "Ележдия" Примитиво ди Мандурия Ризерва.
И за финал - десертът, наслада, разделена на множество нива. Ябълков кейк с многолистно тесто и ванилов сладолед, последван от приготвено пред гостите "Канончино" с яйчен крем, след което ни беше предложен италианският "Коломба", който завърши перфектно нашето кулинарно приключение.
Тази вечеря отново потвърди успешната посока и стремежа за развитие на ресторант Come Prima, както и отдадеността на целия екип към пълно удовлетворение на гостите.
За нас от Бакхус беше незабравима вечер и нямаме търпение да се срещнем отново на поредното гурме преживяване.
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4465723.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4328551.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4227009.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_3929991.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_2636669.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4655699.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4654126.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4649191.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646110.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646313.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646503.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4616750.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4613283.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4612341.jpg)