На по чаша

Wholenest Mylk - революция в ядковите напитки #TrapezaFest

Бакхус 27 май 2024, 14:07

Ива и Никола Калинови- създателите на ядковите напитки Wholenest Mylk, освен партньори в бизнеса са партньори и в живота. Професионалните им пътища са съвсем различни и далеч от хранително-вкусовата промишленост, но страстта им към качествената храна и грижата за здравето ги водят към създаването на бранда.

Ива и Никола Калинови- създателите на ядковите напитки Wholenest Mylk

Преди пет години и двамата спират да консумират месо и млечни продукти, като навлизат в света на растителното хранене. Не го правят, защото са повлияни от трендовете да бъдеш веган, просто се чувстват по-добре, консумирайки растителна храна.

Като почитатели на капучиното, смутитата и всякакви здравословни закуски те си дават сметка, че едни от най-използваните продукти в дома им са ядковите напитки. Времето не стига за постоянно приготвяне вкъщи, а нищо съществуващо на пазара не отговаря на разбиранията им за изчистен и полезен за здравето продукт. Всички млечни алтернативи съдържат обидно малко количество суровини, пълни са с емулгатори, стабилизатори, консерванти, регулатори на киселинността, гуми, растителни мазнини и други ненужни добавки, които нямат никаква хранителна стойност. Така Ива и Никола решават да променят тази действителност като създадат чисти ядкови напитки без никакви изкуствени добавки и със 100% органичен произход на суровините. Винаги избират локални производители за необходимите им суровини, които се произвеждат в България - бадеми, лешници, орехи, слънчогледово и тиквено семе.

Ядковите напитки Wholenest Mylk са с автентичен вкус, защото съдържат най-малко 14% ядки или семена. Всички те се активират (накисват) предварително за определено време, за да се премахне ненужното и да се подсили полезното. След това ядките и семената се озонират, за да се изчистят бактериите и патогените, които се намират по повърхността им. Целият производствен процес не включва никаква термична обработка на суровините, защото топлината не влияе добре на ядките и семената. За да ги съхранят за по-дълго, използват една от най-новите и щадящи технологии в хранителната промишленост, а именно HPP (High Pressure Processing). Това е нетермичен метод, чрез който се постига по-дълъг срок на годност без да се нарушават вкуса и хранителните качества на напитките.

Ива и Никола са убедени, че ежедневните избори, които правим по отношение на храните и напитките, които консумираме, предопределят здравословното ни състояние. Затова са се заели със задачата да създават чисти и питателни храни и напитки от прости съставки, които носят вкуса на природата. Искат продуктите им да допринасят за благосъстоянието на организма, а не да изчерпват ресурсите му.

В момента Wholenest Mylk предлагат 6 изключителни напитки - "Био бадемова напитка", "Био лешникова напитка", "Био орехова напитка", "Био конопена напитка", "Био шоколадова напитка", "Био напитка със семена и рожков".

Очаквайте Wholenest Mylk на Trapeza Fest на 29 и 30 юни в Топлоцентрала.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK