Октоподът е за възхищение, не за ядене
		
		Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата
		
	
	
Бакхус Fish Fest 2021 - 16 и 17 октомври
БАКХУС FISH FEST 2021![]()
 
Любители на морето, океаните и всякакви водни басейни - запазете си 16 и 17 октомври, защото посвещаваме целия уикенд на прясна риба, свежи и сочни стриди, морски бургери, веган миди и калмари...
 
Тази година сме на нова локация, но ви гарантираме, че ще се почувствате в свои води!
 В красивия парк на Военна академия (вход откъм ул. Хан Омуртаг 42) ще откриете:
 
Огромен щанд за прясна риба, богато осеян с даровете на Черно море и METRO Bulgaria
 
Pop-up ресторанти с авторски разработени ястия: предимно рибни, разбира се, но и няколко изцяло растителни алтернативи от ново поколение, майсторски приготвени на момента: гьоза, стриди, бургери с калмари, веган миди "Сен Жак"...
 
Винени барове с най-доброто от бутикови местни и световни изби
 
Български и баварски крафт пивоварни - защото какво е риба без бира?
 
Алкохол на градус: анасонови напитки, китайска ракия
 
Безалкохолни коктейли и свежи лимонади
 
Вкусни солени и сладки хапки
 
Десерти
 
Събитието е изцяло безкешово: няма пари, банкноти, ресто - единственото, което докосвате, са великолепните питиета и храна! Платете с дебитна / кредитна карта или с дигитален портфейл през смартфона си.
 
 КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ:
 Екипът на Бакхус се постара да улови най-добрите заведения в града, за да поддържат чашите и чиниите ви пълни със сочни вкуснотии, на морска тематика, в продължение на два дни.
Следете новостите ТУК.
За повече информация или желание за участие пишете на: [email protected]
	
	
		
			Октоподът е за възхищение, не за ядене
		
		Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата
		
	
	
	
	
		
			Бакхус Fish Fest 2021
		
		С благодарности към МЕТРО България, Avendi Wines, Mastercard, Philip Morris International, Ficosota
		
	
	
	
	
		
			Сельодка, или голямата заблуда: част II
		
		Две рецепти за сельодка у дома така, както са ги приготвяли в царска Русия
		
	
	
	
	
		
			Сельодка, или голямата заблуда: част I
		
		Всичко, което трябва да знаем за класическата руска сельодка, нейното правилно приготвяне и консумация
		
	
	
	
	
		
			ОТ БРОЯ: Разперени хриле
		
		Разговор с експерта по темата за аквакултурите Константин Иванов
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.