Събития

L'instant

сп. Бакхус 09 октомври 2015, 14:48

гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;

http://linstant.bg/

Внимателният подбор на продуктите, изпипването на детайлите и авторският поглед са сред нещата, които донесоха на ресторант L’Instant големия приз "Ресторант на годината" в последното издание на едноименния конкурс на списание "Бакхус".

В авторското си меню за седмицата на ресторантите чаровният екип от шеф Антони Верест и салонен управител Карин Станишева остават верни на тези принципи и на мотото си: "Френският гурме миг в сърцето на София."

 
Четвърто поколение готвач, Верест започва професионалния си път в кухнята на семейния ресторант, трупал е опит и в различни краища на света – Париж, Мелбърн, Монреал и Дубай.
 
Сега той предлага тристепенно меню, което е не по-малко космополитно и стартира с тартар от една интересна и рядка за българските ширини риба – черен марлин, овкусен с гарам масала и гарниран с тиквички и зелена ябълка. Основното ястие е ризото с речен рак и шафран.
 
Завършваме с тарт Бурдалу с шоколадов сос.
 
Image and video hosting by TinyPic

Обяд и Вечеря

Меню, цена 40 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Стартер: Черен Марлин тартар овкусен с гарам масала, тиквички и зелена ябълка.

Blue Marlin tartar flavor with Garam Masala, zucchini and green apple salad

Основно: Ризото с речен рак и шафран.

Saffran Crayfish risotto

Десерт: Тарт Бурдалу с шоколадов сос.

Tarte Bourdaloue with chocolate sauce

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK